Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Burdur'daki bazı göletlere 76 bin pullu sazan bıraktıklarını bildirdi. 

        Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı balıklandırma programı çerçevesince Burdur'daki Hasanpaşa, Başpınar, Elmacık, Kemer merkez, Akpınar, İğdeli, Kozluca, Gökçebağ, Hisarköy ve Öteyüzü göletlerinde çalışma yaptıklarını belirtti. 

        Bu çerçevede Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden teslim aldıkları 76 bin sazan yavrusunu teknik personel tarafından program dahilindeki göletlere bıraktıklarını ifade eden Erkal, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Balıklandırma çalışmasıyla su kaynaklarımızda biyolojik çeşitliliğin artırılması ve amatör (sportif) avcılığın geliştirilmesini hedefledik. Gelecek nesil ve zamanlara su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekiyor. Amatör su ürünleri avcılığı yapacak vatandaşlarımız bir takım oltada üç iğneyi geçmeyecek şekilde en fazla dört olta takımı ile avcılık yapabilir. Bunun yanında bölgemizdeki göl ve göletlerde 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında av yasağı, diğer zamanlarda boy ve adet yasağı uygulanmaktadır."

        - "40 santimetreden küçük sazanları avlamayın" 

        Erkal, göletlerdeki balıkların en az bir kere üremesinin sağlanabilmesi için olta balıkçılığı yapan vatandaşların boy yasağına riayet etmesi gerektiğini bildirdi.

        Bu nedenle özellikle sazan balığı için 40 santimetreden küçük balıkların avlanmaması, yanlışlıkla oltalarına takılan küçük boydaki balıkların itinayla iğneden çıkarılarak suya bırakılması gerektiğine işaret eden Erkal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

        "Amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşlardan önemli bir isteğimiz de bir yerde tutulan balıkların başka bir yere bırakılmamasıdır. Çünkü bu durum yarardan çok zarar vermektedir. Bunun bir örneği de göl ve göletlere gelişigüzel bırakılan ve tehlikeli bir tür olan halk arasında 'Çin sazanı' veya 'takoz' diye anılan havuz balığı, diğer balık türlerinin neslini tehdit etmiştir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler