Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) düzenlediği organizasyon kapsamında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ı gezen 11 ressam, kentlerdeki tarihi, kültürel ve sosyal dokuyu tuvale yansıttı.

        SERKA tarafından hazırlanan "Tuvale Düşen İlk Işık" projesi kapsamında ilk olarak Kars'taki tarihi yerleri gezen Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Nazirov, öğretim görevlisi Uğur Özen, Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Balamir, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Düzgün ile ressamlar Ruhsar Karaoğlu Uçar, Emin Güler, Celalettin Tandoğdu, Yusuf Toprak, Zeki Serbest, Hasan Rastgeldi ve Teymur Ağalıoğlu, Ani Antik Kenti ve Kars Kalesi'ni ziyaret etti.

        Ardından SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'na giden ve Ağrı Dağı'nı yakından görme imkanı bulan ressamlar, Iğdır ve Ardahan'daki doğal güzellikleri ve tarihi mekanları da gezdi.

        Gezip gördükleri yerlerdeki tarihi, kültürel ve sosyal dokuyu resim atölyesinde tuvale yansıtan ressamlar, Kars'taki Gülahmet Aytemiz Anadolu Güzel Sanatlar Lisesindeki öğrencilerle de bir araya geldi.

        Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan ressamlardan Ruhsar Karaoğlu Uçar, bu tür etkinliklerin bölgeyi kültür merkezi haline getirme yolunda önemli olduğuna değinerek, "Ressamların çizdiği resimler, bu dört il için önemli bir koleksiyon olacak" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler