Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak Valisi Seddar Yavuz "Örnek Köyler Projesi" ile köyleri daha çağdaş ve yaşanılır hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. 

        Vali Yavuz, merkeze bağlı Çınar köyünü ziyaret etti. Ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz, köylerde büyük değişim yaşandığını söyledi.

        Köylerin aynı şehirlerdeki gibi çeşitli imkanlara kavuşturduklarını, yeni uygulamaya koydukları "Örnek Köyler Projesi" ile köylerin imkanlarının daha da geliştirileceğini ifade eden Yavuz, şunları kaydetti: 

        "Köyleri daha çağdaş ve yaşanılır hale getirmek amacıyla her köye özel hazırlanan projeler ile örnek köyler oluşturuyoruz. Belirlediğimiz köylerin ortak yaşam alanlarını baştan sona yeniliyoruz. Tüm sokaklarını kilitli parke taşları ile kaplıyor, modern çöp tenekeleri yerleştiriyor, parklarını yeniliyor, çocuklar için oyun alanları oluşturuyoruz. Bazı köylerde bayanlar  spor salonu istedi, bunları yapıyoruz. Düşünün artık su, elektrik, yol isteyen köylümüz artık park, spor salonu, çevre düzenlemesi istiyor. Düzenleme yaptığımız köylerin yakınındaki çevre köylere örnek olmasını istiyor ve dönüşüm kendiliğinden sürmesini amaçlıyoruz. Şimdilik üç köyde çalışmalar sürüyor, zamanla bu köylerin sayısı artacak." 

        Yavuz, projenin halen Sivaslı ilçesine bağlı Hacım, Eşme ilçesine bağlı Takmak köylerinde hayata geçirildiğini, bundan sonraki aşamada merkeze bağlı Kabaklar köyünde uygulamaya geçileceğini bildirdi. 

        -Ulubey Kanyonları'nda yeni projeler hayata geçirilecek

        Ulubey Kanyonları'nda hayata geçirilen cam teras projesine de değinen Yavuz, kamyon üzerinde yaptırılan cam terasın bölgeye olan ilgiyi artırdığını belirtti. 

        Yavuz, Ulubey Kanyonları'nın ilin en önemli turizm alanı olduğunu ve bu bölgenin daha iyi değerlendirilmesi için yeni projelerin hayata gerileceğini dile getirerek, "Bölgede teleferik, asansör, gondol gibi çeşitli projeler hayata geçireceğiz. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri bölgeye çekmeyi hedefliyoruz" dedi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler