Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan şişme botun Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince patlatıldığı ve mültecilerin ölüme terk edildiği iddia edildi.

        Türk balıkçılar tarafından amatör kamerayla çekilen görüntülerde, Karaburun açıklarında içerisinde kadın ve çocukların da olduğu 50'nin üzerinde göçmeni taşıyan şişme bot, Yunan Sahil Güvenliğine ait bir teknenin müdahalesine uğradı. Bota yaklaşan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, ellerindeki delici aletle botu patlatarak olay yerinden uzaklaştı.

        Görüntülerde, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin mültecilerin bulunduğu şişme bota yaklaşması ve yanından geçtikten sonra su almaya başlayan bottaki mültecilerin denize düşmesi yer alıyor. Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin olay yerinden hızla uzaklaşmasının da kaydedildiği görüntülerde deniz içinde yardım bekleyen Suriyeli göçmenlerin Türk balıkçı teknesinde bulunanlar tarafından kurtarılma anı da var.

        - "Bu görüntüler ilk kez çekildi"

        Balıkçı Ufuk Yavuz Eş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaburun açıklarına balık avlamak için çıktıklarında bir mülteci botu gördüklerini ve cep telefonu ile olanları kaydettiğini söyledi.

        Bu sırada bir teknenin mültecilerin bulunduğu botun yanına hızla yaklaştığını belirten Eş, Türk karasuları yakınına kadar gelen teknede Yunanistan bayrağı gördüklerini dile getirdi. 

        Yunan Sahil Güvenlik ekipleri olduğunu anladıkları tekneden bir kişinin ucunda kesici-delici alet bağlı olduğunu tahmin ettikleri uzun bir çubuk uzatarak botu deldiğini iddia eden Eş, bu eylem sonrasında Yunan bayraklı teknenin hızla uzaklaşarak Suriyeli mültecileri denizde ölüme terk ettiğini ileri sürdü.

        Eş, şöyle konuştu:

        "Biz hemen Türk Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdik. Olaydan kısa süre sonra gelen ekiplere çektiğimiz görüntüleri verdik. Bu görüntüler, yakalanan mültecilerin ifadelerinde belirttiği Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin botlarını batırarak kendilerini ölüme terk ettiğinin kanıtı gibi oldu. Biz deniz ortasındaki yaşam mücadelesi veren bu göçmenleri kurtardık. Yunan ekiplerinin yaptığı insanlığa sığacak bir davranış değildi"

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler