Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de, gece saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan şiddetli yağış nedeniyle hasar meydana geldi.

        Güneysu ilçesinde yağış sebebiyle debisi yükselen Salarha Deresi'nin taşması sonucu iki HES şantiyesinde hasar oluştu.

        İlçeye bağlı çok sayıda mahalle ve köy yolu, toprak kayması sonucu ulaşıma kapandı. Belediye ve İlçe Özel İdaresine bağlı ekipler, yolların açılması için çalışmalara başladı.

        Merkeze bağlı Muradiye beldesinden geçen Muradiye Deresi, şiddetli yağış nedeniyle taştı. Beldede, park halindeki 2 otomobil dere sularıyla sürüklenirken, Muradiye Camisi ile sağlık ocağında hasar oluştu. Bazı evlerin zemin katları ile iş yerlerini su bastı.

        Rize-Çaykent-Muradiye karayolunda dere sularının taşıdığı taşlar, karayolları ekiplerince temizlendi. İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri çalışma başlattı.

        Merkeze bağlı Müftü Mahallesi'nde, 7 katlı bina ile çevresindeki istinat duvarına yıldırım isabet etti. İstinat duvarının çökmesi sonucu binanın zemin ve birinci katında hasar meydana geldi. Park halindeki bir otomobil, çöken duvarın altında kaldı. Rize Belediyesi ekipleri, tedbir amacıyla binayı boşattı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başladı.

        - "15 dakika her şey olup bitti"

        Muradiye beldesi sakinlerinden Hasan Kazdal, yaptığı açıklamada, saat 05.00 sıralarında derenin yükseldiğini söyledi. Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Kazdal, "15 dakika içinde her şey olup bitti. Çocuklarımızı güçlükle evden çıkardık. Maddi kaybımız büyük ama can kaybının olmaması sevindirici" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler