Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy ve Hamamözü ilçelerinden 11 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

        Gümüşhacıköy İlçe Müftülüğü önünde yapılan programa Belediye Başkanı Zehra Özyol, hacı adayları ve yakınları katıldı.

        İlçe Müftü Vekili Mustafa Koç, yaptığı konuşmada, hacı adaylarından ülkedeki birlik ve beraberliğin daim olması için dua etmelerini istedi. 

        Kutsal topraklara yolculuğun diğer yolculuklara benzemediğinin altını belirten Koç, "Sizin yerinizde bu kutsal yolculuğa çıkmak isteyen milyonlarca insan vardır. Kabe’yi ziyarete gidiyorsunuz. Peygamber Efendimiz'i ziyarete gidiyorsunuz. Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin aşkını içinde taşır. Bu yolculuk en kutsal mekana  yapılan en kutlu yolculuktur. Mukaddes beldede bulunduğunuz sürece dünyevi bazı meşguliyetler sizi esir almasın. Rabbim, çıkacağınız bu mukaddes yolculuğunuzu şu andan itibaren mebrur ve makbul eylesin. Haccınızı sağlık ve sıhhat içinde tamamlayıp bu aziz vatana ve ailenize dönmeyi nasip eylesin" dedi.

        Belediye Başkanı Özyol ise hacı adaylarının ibadetlerinin kabul olmasını dileyerek hacı adaylarına gül verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler