Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİŞEHİR (AA) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yeni doğan bebekleri ziyaret etti.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Ömerağa Mahallesi'nde ikamet eden Tok çiftinin üçüz bebekleri, Kızılcaören Mahallesi'nde Karababa ve Akkuş aileleri, Eskibağlar Mahallesi'nde Özpınar Ailesi'nin bebeklerini ziyaret ettiği belirtildi.

        Bebekleri evlerinde ziyaret eden Başkan Ataç, "Tepebaşı Ailesi’nin yeni üyelerine hoş geldin demek için ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bölgemizde yeni doğan bebeklerin ve anne sağlığının geldiği iyi nokta hepimizi mutlu ediyor. Sağlıklı bebeklerin geleceğe güvenle bakmaları için gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Ailelerin bu mutluluklarına ortak olarak, mutlu ailemizin yeni üyelerine uzun sağlıklı bir ömür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

         

        - Başkan Ataç'tan ziyaret

        Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mihalgazi'de geleneksel olarak gerçekleşen panayırı ziyaret etti.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mihalgazi ziyaretine ilçe örgütü ile başlayan Başkan Ataç, CHP Mihalgazi Parti binasında partililerle bir araya geldi.

        Parti örgütü ziyareti sonrası Başkan Ataç, panayırı gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet ettiği kaydedildi.

         

        - Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği Ataç'ı ziyaret

        Eskişehir Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği üyeleri, kupa sevincini Başkan Ataç ile paylaştı.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Esentepe Çocuk ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Eskişehir Posta Güvercini Yetiştiricileri Derneği üyeleri geçtiğimiz aylarda gerçekleşen yarışmalarda kazandıkları başarıları kutlamak için bir araya geldiği belirtildi.

        Güvercin yetiştiricileri desteklerinden dolayı Başkan Ataç'a teşekkür ederek yeni başarıların sözünü verdiği kaydedildi.

         

        - Zabıta Haftası

        Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Zabıta Haftası dolayısıyla Başkan Ataç’ı makamında ziyaret etti.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. yıl dönümü nedeniyle, Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürü Fahrettin Çeçgel ve zabıta ekipleri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı ziyaret etti.

        Ziyarette konuşan Zabıta Müdürü Fahrettin Çeçgel, "Zabıta teşkilatının 189. kuruluş yılı sebebiyle sizi ziyaret etmek istedik. Ülkemizin içinde bulunduğu zor dönem nedeniyle buruk bir kutlama yapmaktayız. Zabıta teşkilatı belediyelerin vatandaşa dönük yüzüdür. Bu bilinçle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışma sistemimizde vatandaşlarımızı mağdur bırakmamak için Bilgi İşlem Müdürlüğü eliyle oluşturduğumuz bilgisayar programları ile hizmet veriyoruz. Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak yanımızda olduğunuzun bilincindeyiz. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

         

        - 132 bin 320 litre atık bitkisel yağ toplandı

        Çevre koruma ve kontrol çalışmalarıyla ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) belgeli Odunpazarı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çevreye verdiği değeri göstermek amacı ile konutlardan ve işyerlerinden atık bitkisel yağları toplayıp, ekonomiye kazandırıyor.

        Bu kapsamda Odunpazarı Belediyesi 2015 yılı içerisinde muhtarlıklar, cami ve konutlardan 6 bin 917 litre, iş yerlerinden 125 bin 403 litre olmak üzere toplamda 132 bin 320 litre atık bitkisel yağ topladığı kaydedildi.

         

        - Çöp konteynerlerini tamir ediyor

        Seyitgazi Belediyesi kırılan ve eskiyen çöp konteynerleri için tamir ve boyama çalışmalarını sürdürüyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, temiz bir çevre için çalışmalarını yürüten Seyitgazi Belediyesi ilçe genelinde kırılan ve eskiyen çöp konteynerler için tamir ve boyama çalışmaları başlattı.

        Seyitgazi Belediyesi temizlik ekiplerince 51 mahallede bulunan ve tamir edilmesi gereken çöp konteynerler  toplanıyor. Kullanılamaz olanlar yenileri ile değiştirilirken, kırılan ve eskiyen çöp konteynerleri  ise Seyitgazi  Belediyesinin demir doğrama atölyesinde tamir , boyama ve hijyenik temizliklerinden sonra tekrar  ilçe halkının hizmetine sunulduğu kaydedildi.

         

        - "Küçük Eskişehir"e son günde yoğun ilgi

        Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kurulan "Küçük Eskişehir" İzmirlilerden ve fuarı gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü.

        Belediyeden yapılan açıklamada, Fuar zamanı boyunca on binlerce kişiyi ağırlayan Eskişehir alanı son ziyaretçilerini ağırladığı bildirildi.

        "Küçük Eskişehir"i ziyaret edenlerden Sema Yıldırım, oğlunun Eskişehir'de üniversite öğrencisi olduğunu ve dört senedir Eskişehir'e sık sık geldiğini belirterek "İzmirliyim ama Eskişehir’i o kadar çok seviyorum ki her an Eskişehir’e yerleşebilirim. İzmir Fuarı’na Eskişehir taşınmış. Fuara sadece Eskişehir alanını gezmek için geldim. Bu alanda gezerken kendimi Eskişehir’de gibi hissettim. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Minik ziyaretçilerden Fuat Cahit Keskin de alanı çok beğendiğini ifade ederek “Eskişehir çok güzel bir şehirmiş. Hiç Eskişehir’e gitmedim ama buradan bile güzel olduğu belli. En yakın zamanda Eskişehir’e gitmeyi çok istiyorum" ifadelerini kullandı.

         

        - OMEK'e kayıtlar başladı

        Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) 2015 - 2016 yeni dönem kayıtları başladı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, OMEK'te kesin kayıtların ekim ayına kadar süreceği belirtildi.

        Ön kayıtların yıl boyunca devam edeceğini vurgulayan yetkililer, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların Odunpazarı Belediyesi Aydın Arat Sosyal Yaşam Merkezine başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler