Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Yaşar Doğançay'ın, Bolu'nun Dörtdivan ilçesindeki baba evinde yas var.

        Şehit Doğançay'ın (30) Cemaller köyündeki babası Yaşar ve annesi Emine Doğançay'a acı haberi Dörtdivan Kaymakamı Akın Karagöz verdi.

        Karagöz ve beraberindeki polisler, Doğançay ailesine başsağlığı diledi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

        Doğançay ailesinin yakınları ve komşuları taziye için eve geldi. Acı haberi aldıktan sonra fenalık geçiren şehidin yakınlarına evde, sağlık ekipleri müdahale etti.

        Evli olan 7 yıllık polis memuru Doğançay'ın, 5 aylık ve 2 yaşında 2 erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

        Baba Yaşar Doğançay oğlunun en son Ramazan Bayramı'nda kendilerini ziyarete geldiğini söyleyerek, "Yaklaşık 5 ay önce doğum iznine geldi. Ondan sonra bayrama geldi. Ağustos ayında da izne gelecekti ama izinler kapanınca gelemedi. Kurban Bayramı'nda gelemeyeceği için kurban parasını göndereceğini, kendisi için bir kurban alarak kesmemizi istedi" dedi.

        Doğançay'ın akrabası Hasan Korkmaz ise acılarının büyük olduğunu vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti sağ olsun. Cenazeyi almaya gideceğiz. Getirince de defnedeceğiz. Acımız büyük. Devletimizin ve milletimizin acısı da büyük. Ateş her zamanki gibi düştüğü yeri yakıyor" şeklinde konuştu.

        Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin intikamlarını alacağını kaydeden Korkmaz, "Ama devletimiz büyüktür. Bizler şehadeti bir bardak su gibi içeriz ama intikamını da devletimiz alır. Kanını yerde bırakmaz. Bu işi sonuna kadar bırakmaz. Devletimiz dağları onlara teslim etmez. Son neferi de biz oluruz. Bizler de gider şehit oluruz" ifadelerini kullandı.

        Şehidin cenazesinin, Iğdır'dan getirilmesinden sonra köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler