Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere gübre çeşitleri ve bilinçli gübre kullanımı konusunda eğitim verildi.

        Delice ilçesine bağlı Bozköy'deki köy konağında yapılan toplantıda konuşan ziraat mühendisi Kadir Katar, çiftçilere hububat tarımının önemi, tarımsal üretimin niteliği ve birim alandan elde edilecek ürün miktarını artırmak için yapılması gereken faaliyetleri anlattı.

        Katar, şunları kaydetti:

        "Bilinçli bir üretim ve gübreleme yapabilmek için çiftçilerimizin öncelikle toprak analizlerini yaptırmaları gerekiyor. Tarımsal üretimde amaç en yüksek verim ve kaliteli ürünü elde etmektir. Bu amaca ulaşmak için dengeli ve düzenli gübreleme şarttır. Dengeli ve düzenli gübrelemenin yolu ise toprak analizinden geçer. Arazilere 2 yıl arayla 2-3 ton yanmış hayvan gübresi verilerek organik maddece fakir topraklarda organik madde miktarını artırarak, bitki için gerekli besin elementi alımını sağlayıp daha kaliteli ürün elde etme yolunda adım atılmalıdır. Verilecek olan üst gübrenin de doğru zamanda 2 parçaya bölünerek atılması gerekiyor."

        Toplantının sonunda çiftçilerin soruları cevaplandırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler