Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR (AA) - Hazro ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca eş zamanlı olarak düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 polis memuru ile 1 asker yaralandı. Saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda  2 terörist etkisiz hale getirildi.

        Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, dün 18.45 sıralarında bir grup teröristin Hazro İlçe Emniyet Amirliği, Hazro K1 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile Hazro İlçe Jandarma Komutanlığına eş zamanlı olarak roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği belirtildi.

        Açılan ilke ateş sonucu 1 polis memuru ile 1 askeri personel hafif şekilde yaralandığı ifade edildi.

        Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle yaklaşık 25 dakika süren çatışmanın ardından örgüt mensuplarının araçlarla ilçeden kaçmaya çalıştığı vurgulanan açıklamada, operasyon sonucunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

        Operasyonda teröristlerin kullandığı 2 araç ile 7 el bombası, 2 roketatar, boru tipi ve el yapımı bomba ele geçirildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler