Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU (AA) - Ordu'nun Gülyalı ilçesinde, çikolata imalat ve satış yerlerinin yanı sıra çocuk oyun parkı, amfi tiyatro ve spor alanlarının yer alacağı "Çikolata Park" projesinde çalışmalar başladı.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce ihale edilen ve yer teslimi yapılan "Çikolata Park" projesinde, yüklenici firmanın ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladığını bildirdi.

        Çikolata Park'ın, Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 53 dönüm alanda inşa edileceğini belirten Yılmaz, projenin yaklaşık maliyetinin 8 milyon 362 bin lira olduğunu kaydetti.

        Proje sayesinde Ordu'nun en önemli tarımsal ürünü fındığa değer katılacağını vurgulayan Yılmaz, "Fındığın tanıtımını yaparak tüketimini artırmaya yönelik farklı uygulamalar geliştiriyoruz. Çikolata Park da bu anlamda uyguladığımız sembol projelerden biri. Bu projeyle bölgedeki fındık satışı ve fındıklı ürün çeşitliliğini artırmanın yanı sıra Ordu'nun turizm ve ekonomik yapısına önemli etkiler yapacak bir cazibe alanı oluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

        - "Çikolata tadında bir dinlenme alanı olacak"

        Projede, ziyaretçilerin çikolata üretim aşamalarını görebilecekleri alanlar ile butik çikolata satışı yapılacak dükkanların yer alacağını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Müze binası, restoran ve kafeteryaları içeren kapalı alanların yanı sıra halı saha, tenis kortu, çok amaçlı spor sahası, temalı çocuk oyun alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, amfi, gösteri alanları, seyir terasları ve geniş yeşil alanlar da bulunacak. Çikolata Park, insanların kent ortamından uzaklaşıp deniz ve yeşille çevrili bir mekanda çikolata tadında vakit geçirebileceği bir dinlenme alanı olarak da hizmet verecek."

        Yılmaz, Ordu'yu kalkındıracak projeleri tek tek hayata geçirmeye başladıklarını belirterek, "Gülyalı'dan Akkuş'a kadar bütün ilçelerimizde birbirinden önemli projelerimiz var. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı devam ediyor ve diğer bir kısmının da projesi yapılıyor. Hemşehrilerimizden aldığımız emanetin hakkını verebilmek için ekiplerimizle gece gündüz çalışıyoruz" bilgisini verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler