Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle TRT1'de yayınlanan Filinta'nın ilk bölümü, davetlilerin katılımı ve canlı yayınla gerçekleştirildi. 

        Beykoz'daki film platosunda düzenlenen etkinlikte AA muhabirine açıklamada bulunan yönetmen Osman Kaya, dizinin hikaye ve senaryo yapısının yeni sezonda sürprizlere daha açık olduğunu kaydetti. Kaya, "Teknik ve görsel kalitemize birkaç basamak daha ekleme yaptık. Bunun mutluluğunu da yaşıyoruz. Geçen sezonda oldukça sağlam bir oyuncu kadromuz vardı. Bu sene usta oyuncularla daha da sıkılaştırdık. 'Yüceler Meclisi' ve 'İstihbarat Binası' gibi yeni mekanlarımız var. Genel hikaye yapımız da uluslararası bir konjonktüre taşındı. Dolayısıyla yeni oyuncularla ve yeni hikayelerle devam edeceğiz" dedi.

        -"Dekor, aksesuvar ve kostümler, estetik ve şıklığın had safhasında"-

        Yönetmen Kaya, dönem dizisi çekmenin artılarının ve kısıtlayıcı taraflarının olduğuna dikkati çekerek, şunları ifade etti:

        "Öncelikle muazzam bir görsel ve estetik kalite yakalayabiliyorsunuz. Özellikle 1800'lü yıllar, dünyada Victoria Devri olarak geçiyor. Gerek dekorlar ve aksesuvarlar, gerek kostümler, estetik ve şıklığın had safhasında. Dezavantajlarıysa 1800'lü yıllar olduğu için aksiyon sahnelerinde silah ve patlayıcı gibi unsurlarınız kısıtlayıcı oluyor. Örneğin sadece barut üzerine kurulu bir dünyanız var. Çok fazla uzaktan kumanda gibi teknolojik cihazlarla bunu gerçekleştiremiyorsunuz. Ama dediğim gibi bu kısıtlayıcı şeyler içinde muazzam bir estetik taraf var. Dolayısıyla bu şekilde birbirini dengeliyor."

        -"Oyunun ritmini ve kurallarını değiştiren bir adam göreceğiz"-

        Dizide "Filinta Mustafa" karakterini canlandıran başrol oyuncusu Onur Tuna ise geçen seneye göre daha derli toplu ve daha aksiyonlu bir sezona başladıklarını ifade ederek, yoğun bir emekle yeni sezona hazırlandıklarını aktardı.

        Canlandırdığı karakterin de yine geçen seneye göre, daha büyük suçlularla mücadele ettiğini vurgulayan Tuna, "Dizide, oyunun ritmini ve kurallarını değiştiren bir adam göreceğiz. Projeyle ilgili de yeni bir dünya kuruyoruz. Yeni arkadaşlarımız var. İşimizi seviyoruz. Severek yapmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

        Yeni sezonda dizinin müziklerini yapan Murat Evgin, bu diziyle ilk kez bir dönem projesinin müziklerini üstlendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

         "Filinta, dekoruyla, oyunculuğuyla, prodüksiyonuyla bir sinema filmi gibi. Çok uğraşılmış bir iş. Aslında yaptığımız müzikler de Türkiye'nin en iyi müzisyenlerinin çaldığı, dizi müziğinin çok ötesinde film müziği diyebileceğimiz müzikler. Yönetmenimiz epik tarzda müzikler istiyordu. Bunu Osmanlı tınılarıyla buluşturduk. Benim, 'Osmanlı epik' dediğim, 'Ortadoğu epik' diye adlandırılabilecek çok hoş müzikler ortaya çıktı. Hem diziyle bütünlük halinde olacak hem de izleyicinin hoşuna gidecektir."

        Senaryosunu Altuğ Küçük'ün yazdığı Filinta'nın çekimleri, İzmit'te 300 bin metrekarelik alanda ve 55 bin metrekare kapalı inşaat alanında kurulan İzmit Sekapark'ta gerçekleştiriliyor. 

        Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Yosi Mizrahi, Wilma Elles ve Mustafa Avkıran gibi ünlü oyuncuların rol aldığı dizi cuma akşamları yayınlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler