Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Bu güzel ülkede kardeşçe dün nasıl yaşıyorsak aynı şekilde yaşamanın formülünü bulmak zorundayız. Bu, kanla silahla, terörle olmaz. Terörü kim yapıyorsa lanet olsun" dedi.

        Seçim çalışmaları kapsamında Elazığ'a gelen Koç, İzzet Paşa Camisi çevresindeki esnaf ziyaretinin ardından Baskil ilçesine geçerek, CHP Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Fatih Gürsul'un Deliktaş köyündeki evine konuk oldu.

        Koç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda sıkıntılı günler yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'de huzur ve barış istediklerini söyledi.

        - "Dün analı kızlı köfte gibi değil miydiler?" 

        Türkiye'nin 7 Haziran'dan sonra bir şekilde karıştığını belirten Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "7 Haziran'dan önce Türkiye'de güvenlik sorunu yok, rahat. 7 Haziran'dan sonra ortalık karışmaya başladı. Şimdi birileri Ankara'dan bağırıyor, 'Bizi seçerseniz tek başımıza istikrar gelir'. Hangi istikrar gelir? Ben yerel bir benzetmeyle söyleyeyim. Bugün Türkiye'yi karıştıranlar, bugün Türkiye'de tekrar kan akmasına, her gün her Anadolu köyünden ağıtların yükselmesine sebep olanları, dün yaptıkları itiraftan çıkartıyoruz bunları. Dün analı kızlı köfte gibi değil miydiler? Kim görüştü bunlarla, bunların devletin güvenlik önlemlerini boşa çıkartarak, devletin gözü kör edilerek, vergi toplamalarına, kendi güvenliklerini kurmalarına kim müsaade etti? Bu kadar canımızın yanmasına sebep olan bu mayınların, patlayıcıların döşenmesine kim seyirci kaldı. 'Biz çok safmışız, aldatıldık'. Değerli arkadaşlar, böyle bir mazeret olabilir mi? Safsan devlet yönetme."

        - "Millet 1 Kasım'da mutlaka önünü görecek bir sonuç alacaktır"

        Koç, 1 Kasım seçiminin çok farklı olacağını belirterek, millet olarak Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaşayan herkes, hangi kökten kökenden, hangi mezhepten meşrepten, nereden olursa olsun, herkesin eşit haklara sahip, eşit hukuku paylaşan, eşit birer Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmasını istediklerini ifade etti.

        Haluk Koç, şunları kaydetti:

        "Dünya koptu gidiyor. Türkiye hala iç kavga peşinde. 'Sen şusun, sen busun, sen şu mezheptensin, ben bu mezheptenim'. Kim çıkardı bu ayrılığı gayrılığı, kim ülkeyi kamplara böldü, bugün 'istikrar' diye ortaya çıkanlar. Onun için 'istikrar' diye milletin önüne çıkanlara şunu sormak lazım? Dün ne yaptıysanız, eğer gelirseniz aynısını yapacaksınız. Bu belli, onun için önümüzdeki seçim bir kardeşlik, huzur, ekonomik refah için birlikte huzurlu, mutlu yaşamak için bir dönemeç noktası. Bakın bir koalisyon kurulması için biz elimizden geleni yaptık. Çünkü millet sandıkta 'Ayrışmayın, birleşin' dedi. Biz elimizden geleni yaptık. Sayın Genel Başkanımızın verdiği yetkiyle o müzakereleri sürdüren heyetteydim. Türkiye eğer bu koalisyonu başarabilseydi şu an Türkiye çok farklı bir noktada olacaktı. Masadan kaçanlara dikkat edin. Niye kaçtılar? Neden kaçtıkları çok açık. 'Eğer CHP 9 bakanlık alırsa bunlar bana kadar ulaşırlar. Beni daha önce yaptıklarımdan sorumlu tutarlar'. Bir korku var. Korkunun ecele faydası yok. Bunu Elazığ'ın bir köyünden ifade edelim ve millet 1 Kasım'da mutlaka önünü görecek bir sonuç alacaktır."

        - "Terörü kim yapıyorsa lanet olsun"

        Terör olaylarını lanetleyen Koç, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu güzel ülkede kardeşçe dün nasıl yaşıyorsak aynı şekilde yaşamanın formülünü bulmak zorundayız. Bu kanla, silahla, terörle olmaz. Terörü kim yapıyorsa lanet olsun. PKK terör örgütü, bu ülkede eli kanlı bir terör örgütüdür. Hiç kimse terörle amacına ulaşamaz, öldürerek hedefine ulaşamaz. Pusu kurarak, mayın döşeyerek ulaşamaz. Bugün demokrasi bize ne getiriyor ise onun araçlarını kullanmak zorundayız. Nedir o? Sandık, milli irade, meşru oy, meşru iktidar, Mecliste kardeşçe milletin önünde pazarlık yapmadan çözüm bulmak."

        Koç'un programına, partinin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve  Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan eşlik etti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler