Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Çarşıbaşı MYO ve Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneğince Çarşıbaşı ilçesine Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) bağlı fakülke ya da meslek yüksekokulu kurulması için "Fındıklar Üniversite Arsasına" kampanyası başlatıldı.

        Dernek Başkanı Erdinç Ertuğral, yaptığı açıklamada, KTÜ veya Trabzon'da yapılması planlanan ikinci üniversite bünyesinde ilçelerine bir eğitim kurumu getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

        İlçe merkezinde 4 dönümlük arazi bulduklarını ifade eden Ertuğral, hem arazi hem de okul binasının inşaatı için harcanacak parayı bulmak için "Fındıklar Üniversite Arsasına" kampanyası başlattıklarını ve vatandaşların da buna büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

        İlçe sakinlerinin kendilerine verdiği destekle umutlarının arttığını dile getiren Ertuğral, "2014 yılında ilçemize bir eğitim kurumu kazandırmak için harekete geçtik. İlçe merkezinde 750 bin lira bedelli 4 dönümlük arazi bulduk. Arazinin satın alınması ve üzerine bina yapılması için yardım toplamaya başladık. Fındık mevsimi olduğu için hasadı toplayan mahallelerimize gittik. Bizim 23 mahallemiz var, şimdiye kadar bir çoğuna gittik. Gidemediğimiz birkaç mahalle kaldı. 20 gün içinde 2 ton 200 kilogram fındık topladık. Daha da toplamamız lazım" dedi.

        Ertuğral, yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle ilçe halkının kampanyaya destek olduğunu vurgulayarak, "Daha gideceğimiz köyler var. Bu arada bizim çalışmalarımızı duyan, ismini açıklamak istemeyen bir işadamımız 1 milyon lira yardım yapacağını duyurdu. İlçe halkı ve işadamlarımızın desteğiyle bu okulu yapacağız. Biz aslında Akçaabat'a yapılacağı söylenen ikinci üniversiteye de talibiz. Önce yerimizi alacağız, sonra binamızı yapacağız. Okulu da artık siyasetçilerimiz ve büyüklerimiz verecek" diye konuştu.

        Ertuğral, çevre ilçelerin tamamına yakınında yüksekokul ya da fakülte olduğunu belirterek, "Çarşıbaşı fındığıyla, balığıyla, keşanıyla, sahili, yaylaları ve doğasıyla geleceği parlak ilçelerden birisidir. Meslek yüksekokulu ya da fakülte ilçenin ekonomisine ve gelişmesine büyük katkı koyacak" ifadesini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler