Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup kadın, 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kent Günü dolayısıyla bisikletlerle kentte tur attı.

        "Süslü kadınlar bisiklet turu" sloganıyla Konak Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar adına basın açıklaması yapan Sema Gür, etkinliğin 3 yıldır devam ettiğini söyledi. 

        Etkinliğin kadınlar arasındaki bir sohbetten esinlenilerek hayata geçtiğini söyleyen Gür, "Amacımız bisikletli kadınların da yolda var olduğuna dikkat çekmek ve daha çok bisikletli kadının yollarda olmasını sağlamak. Bu etkinlik yılda bir kez yapılıyor. Burada amaç aslında süslenmek değil, kadının yollarda olmasını sağlamak, bugün bisiklete az binen kadınların da katılmasını sağladık bu sadece bir farkındalık eylemidir, süsleniyoruz ve sesimizi çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. 

        Kimi kadınların çocuklarıyla geldiği etkinlikte, süsledikleri bisikletlerinin zillerini çalarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar şehir turu gerçekleştirildi. Etkinliğe bazı erkeklerde bisikletleriyle destek verdi. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler