Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Uluslararası Kıyı Temizliği kampanyası kapsamında Heybeliada'da kıyı temizliği yapıldı.

        Deniz Temiz Derneği'nden (TURMEPA) yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında, Deep Dream Dalış Merkezi, Adalar Belediyesi, Heybeliada Su Sporları Kulübü ve Aktif Balıkadamlar Kulübü öncülüğünde yaklaşık 200 gönüllü Heybeliada Çam Limanı'nda biraraya geldi. 

        Gönüllüler kıyı temizliği çalışmasında, 150 kilogram çöp topladı. Deniz dibinden ise içki şişesi, teneke içecek kutusu, bardak, pet şişe, demir çubuklar, metal parçaları, balık ağları ve cep telefonunundan oluşan 200 kilogram çöp çıkarıldı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, dünyanın en büyük çöplüğünün denizler olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

        "Deniz kirliliği, yüzde 80 karadan insan eliyle gerçekleştiriliyor. Evde, ofiste, hastanede, fabrikada kanalizasyona giden her şey denize akıyor. Tarlada, bahçede, sokaktaki her şey en sonunda denize ulaşıyor. Maalesef ülkemizde sanayi ve turistik tesisler ile belediyelerin yaklaşık yüzde 80'i, atıklarını yeterli seviyede arıtmıyor. Bugün İstanbul’un güzide noktalarından biri olan Heybeliada Çam Limanı’nda tekrar görüyoruz ki su kaynaklarımızı, arıtılmadan doğaya bıraktığımız atıklarla kirletmeye devam ediyoruz. TURMEPA, temiz denizlerin hayat verdiğini, aldığımız iki nefesten birini denizlerimizin sağladığını bilerek 21 yıldır bu konuda farkındalık ve eğitim çalışmaları yapıyor."

        Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası kapsamında toplanan atıklara ait veriler, etkinliğin ana yürütücüsü olan Ocean Conservancy'nin online bilgi bankasına kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler