Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Aşağı Çekerek Projesi'nin Orta Karadeniz Bölgesi'nin GAP’ı olduğunu söyledi.

        Çomaktekin, Geldingen Ovası'nda yapımı devam eden Aşağı Çekerek Projesi'nin ikinci kısım sulama inşaatında incelemelerde bulundu.

        Çomaktekin’e, incelemeleri sırasında, DSİ Şube Müdürü Turgut Yorulmaz, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, Özel Kalem Müdürü Emrah Taşdelen, firma yetkilileri, köy muhtarları ve basın mensupları eşlik etti.

        Geldingen Ovası'nın Amasya için çok önemli bir tarım bölgesi olduğunu belirten Çomaktekin, "Tarım sektörü Amasya’da oldukça önemli, İlimiz yüzölçümünün yüzde 45’lik alanını tarım arazileri oluşturuyor. 150 bine yakın insanımız geçimini tarım sektöründen karşılıyor. Geldingen, Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ovalarından daha çok faydalanabilmemiz için kuru tarımdan sulu tarıma geçmemiz gerekiyor. Bu güzel topraklar sulandıkça çeşidi bol ve verimli ürün almaya başlıyoruz. Dekar başına çiftçimizin geliri de artıyor" dedi.

        Projenin, 2015 yılı verilerine göre çiftçilere dekar başına artı bin TL gelir sağlanacağını ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti:

        "Çiftçimiz daha az maliyetle daha çok ürün elde etmeye başlıyor. Bu çalışmayla 9474 hektar alanın sulanması planlanmaktadır. Göynücek ilçesi ve 11 köyümüz bu sulamadan faydalanıyor. 2 yıl gibi kısa bir zamanda çok iyi bir mesafe alınmıştır. Bu yatırımlar devletimizin ve hükumetimizin vatandaşlara dönük çok önemli makro yatırımlarıdır. Kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın refah ve gelir düzeyini yükseltmeye dönük, göç etmeden doğup büyüdükleri yerlerde geçimlerini karşılayabilmelerini sağlayan bu yatırımlar oldukça önem arz etmektedir. Aşağı Çekerek Projesi tamamen bitirildiğinde Orta Karadeniz Bölgesi'nin GAP'ı olacaktır.”

        Daha sonra, DSİ Şube Müdürü Yorulmaz, proje hakkında detaylı bir sunum geçekleştirdi.

        Yetkililerden bilgiler alan Çomaktekin, incelemelerinin ardından işçilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

         

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler