Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bizim, dünyadaki krizden ve birilerinin iddia ettiği gibi bölücü terörün mücadelesinden kaybımız, turizmde sadece binde 8'dir" dedi.

        Yozgat Valiliğini ziyaret eden Bakan Topçu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin birlik içerisinde bütün belaları bertaraf edeceğini söyledi.

        Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu belirten Topçu, "Bizim belamız, derdimiz, Kürt, Türkmen meselesi değildir. 5 milyon hane birbirinden kız almış, kız vermiş. Damatlarımız, gelinlerimiz var. 5 milyon hane demek, bu ülkenin üçte ikisi demektir'' diye konuştu.

        Türkiye'nin "bölünme, parçalanma" gibi bir sosyal hakikati olmadığını dile getiren Topçu, şöyle konuştu:

        "Biz bir Irak, bir Suriye olamayız. Niye olamayız. 5 milyon hane birleşmiş. Yani kan kana karışmış. Bin yıldır aynı medeniyet teknesinde yoğrulmuşuz. Hep beraber aynı kıbleye dönüyoruz. Aynı Allah’a, aynı peygambere inanıyoruz. Bu milletin düşmanı, medeniyet coğrafyamızda yaşayan mazlum milletlerin düşmanı bölücü terör örgütü ve onun arkasındaki güçlerdir" ifadeleri kullandı.

        - Terörün turizm sektörüne etkisi

        Bakan Topçu, bir gazetecinin 2015 yılı turizm sezonu ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, küresel krizin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de turizmi etkilediğini belirtti.

        Antalya’da yapılan G-20 ülkeleri turizm bakanları toplantılarını hatırlatan Bakan Topçu, güvenlik meselelerini öne sürerek bu toplantılara engel olunmaya çalışıldığına işaret ederek, "Fakat Antalya’daki G-20 toplantımız 8 bakan olmak kaydıyla diğerleri bakan yardımcıları düzeyinde gerçekleşti. Oradaki çalışmalarımızın verimini keşke basınımız biraz daha gerçeğiyle verseydi" diye konuştu.

        Toplantılar sayesinde Türkiye’nin dostluğuna herkesin ne kadar muhtaç olduğunun görüldüğünü vurgulayan Topçu, şöyle devam etti: 

        "Ay-yıldız, Asya’nın da Orta Doğu'nun da Balkanlar'ın da, Afrika’nın da huzurunun anahtarıdır. Ay-yıldız ile dostluk bütün ülkelere kazandırır. Dolayısıyla insanlık kazanır. Bizim dünyadaki krizden ve birilerinin iddia ettiği gibi, bölücü terörün mücadelesinden kaybımız turizmde sadece binde 8'dir. Avrupa’daki kriz, oradaki mevkidaşlarımın ifadesine göre yüzde 20’lere 40’lara varan orandadır."

        Bakan Topçu açıklamasının ardından Valilik Şeref Defterini imzaladı. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ziyaretin anısına Bakan Topçu'ya, Sarıkaya ilçesinde bulunan tarihi Roma Hamamı'nın maketini takdim etti.

        Daha sonra Yozgat Belediyesini ziyaret eden Bakan Topçu, belediye anı defterini imzaladı. Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bakan Topçu'ya küçük sandık ve Aydıncık ilçesinde çıkartılan ametist taşından yapılan tesbihi armağan etti.

        Topçu, daha sonra İl Jandarma Komutanlığını ve İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler