Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, 2015 yılında merkez ve ilçelerde toplam 346 köye 399 bin 743 metrekare parke yol yaptıklarını bildirdi.

        Gökçe, yaptığı yazılı açıklamada, parkelerin merkez ve ilçelerde yatırım ve çalışma programına uygun olarak dağıtıldığını kaydetti.

        Parkelerin nakliyesinin bir kısmının firmaların bir kısımının ise özel idareye ait araçlarla yapıldığını belirten Gökçe, "2015 yılından bugüne kadar merkez ve ilçelerde toplam 346 köye 399 bin 743 metrekare parke 5 milyon 323 bin 882 lira karşılığında alınmıştır. İhaleler açık ihale usulü ile köylere hizmet götürme birlikleri tarafından yapılmıştır. Halen idaremiz parke atölyesinde parke imalatımız ve dağıtımımız 2015 yılı programına uygun olarak yıl sonuna kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

        Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alımı yapılan parkelerden 15 köye parke döşeme işi yapıldığını aktaran Gökçe şunları kaydetti:

        "Bu köyler, Kervansaray, İhsaniye, Derekışla, Avşaroğlu, Kabakboğazı, Dereağzı, Mülk, Yeşilyurt, Yenice, Kızılöz, Kızılkaya, Çamlık, Gökdere, Akyurt’tur. Toplam, 44 bin metrekare kilit parke döşeme işi yapılmıştır. İhalesi yapılan kilit parke alım işi Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 18. Maddesi gereği açık ihale usulü ile ihale edilmiştir. Bugüne kadar tüm köylerimize toplam 1 milyon 957 bin 561 metre parke verilmiş olup parke miktarları ve köy isimleri istenildiği zaman idaremiz tarafından istenilen kurum ve kişilere ayrıntılı olarak verilebilmektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler