Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'de çalışan herkesin eşit olduğunu belirterek, "İşçisi, memuru, cumhurbaşkanı, çiftçisi, herkes aynı sosyal güvenlik sistemine tabi. Herkesin sosyal güvencesi aynı sistem içerisinde işliyor" dedi.

        Bozdağ, Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine yaptırılan devlet hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sağlıkta büyük dönüşüm yaşadığını belirtti.

        Türkiye'nin sağlık reformuyla dünyada parmakla gösterilen, sağlık alanında örnek alınan bir ülke haline geldiğini anlatan Bozdağ, "Türkiye gerçekten bu anlamda dünyaya model olan bir ülke oldu. Allah'a şükürler olsun ki bunu hükümetlerimiz döneminde başardık. Biz daha iyisini de yapabiliriz. Geriye doğru gidip tekrar bugüne doğru geldiğimizde sağlıktaki değişimi daha net görmekte fayda var. Geçmişte işçi, esnaf kardeşlerim sağlıktan memurlar gibi yararlanamazdı. İşçilerin sözleşmeleri yoksa devlet hastanelerine, tıp fakültesi hastanelerine, özel hastanelere gidebilme imkanı yoktu" diye konuştu.

        Türkiye'de yaşayan her vatandaşın sağlıkta aynı şartlardan yararlandığını vurgulayan Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

        "Anayasa 'herkes eşit' derken devletin uygulaması 'herkes eşit değil' şeklindeydi. Memuruna ayrı bir sağlık sistemi, işçisine ayrı bir sağlık sistemi, serbest çalışanına ayrı bir sağlık sistemi, ayrı bir sosyal güvenlik sistemi öngörmüş bir Türkiye vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın, başbakanlığı döneminde talimatları oldu. Önce sosyal güvenlik sistemini birleştirdik. Emekli Sandığı'nı, SSK, Bağ-Kur’u kaldırdık, SGK yaptık. Bugün Türkiye’de çalışan, işçisi, memuru, cumhurbaşkanı, çiftçisi, herkes aynı sosyal güvenlik sistemine tabi. Herkesin sosyal güvencesi aynı sistem içerisinde işliyor."

        Bozdağ, hastanenin hayırlara vesile olması, hasta olarak gelen vatandaşların da sağlıklarına kavuşarak buradan ayrılması temennisinde bulundu.

        Konuşmaların ardından hastanenin açılışını gerçekleştiren Bekir Bozdağ, hastanede incelemede bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

        Bozdağ daha sonra, ilçede bu yıl eğitime başlanan 8 derslikli imam hatip ortaokulunun açılışını gerçekleştirdi. 

        Açılıştan sonra sınıfları gezen Bozdağ, bir süre sohbet ettiği öğrencilere, çok çalışmaları konusunda önerilerde bulundu. 

        Açılışa Bozdağ'ın yanı sıra, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,  AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaarslan, çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler