Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesinin 3 yeni arabalı yolcu gemisinden ilki "Hasan Tahsin", İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı törenle ilk seferini yaptı.

        Hasan Tahsin arabalı yolcu gemisinin Bostanlı'dan Üçkuyular'a ilk seferine katılan Kocaoğlu, yeni geminin ilk yolcusu 15 yaşındaki Bartu Tuncay ile otomobil sürücüsü Timuçin Öner'e günün anısına birer plaket verdi.

        Bostanlı iskelesindeki törende konuşan Kocaoğlu,  İzmir'in körfeziyle var olduğunu ve kentin 8500 yıldır körfez sayesinde ayakta kaldığını söyledi.

        İzmir Büyükşehir Belediyesinin 7 gemi ve 3 arabalı yolcu gemisiyle deniz taşımacılığına başladığını hatırlatan Kocaoğlu, "Göreve geldiğimizde gemilerimizin ekonomik ömrünün dolduğunu tespit ettik. Araştırma yaparak, üniversitelerden konunun uzmanlarından bilgi alarak karbon kompozit gemilerin yapılmasına karar verdik. Çeşitli nedenlerden bu gemilerin yapılmaması, tersanelerin ihaleye girmemesi için siyasi manipülasyonlar yaşadık. Yılmadık, 15 adet karbon kompozit geminin üretimine başlandı. 7 tanesi geldi, çalışıyor. Geriye kalan 8 tanesi 3 ay arayla gelecek. 2017 yılının ortalarında bütün gemilerimiz körfezde çalışamaya başlayacak" dedi.

        Kocaoğlu, Mavişehir'de mutlaka bir iskele kurmaları gerektiğini, bunun dışında Güzelyalı, Urla, Mordoğan ve Karaburun'da da iskele problemini çözeceklerini belirtti.

        Onay bekleyen Körfez ÇED raporu hakkında da konuşan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

        "İzmir Körfezi'nin dolmaması, bizden sonraki nesillere de hizmet etmesi, canlığının artması, yüzülebilir olması için bir çalışma hazırladık. Şu an ÇED sürecinde. Hiçbir eksiği ve hatası yok, siyasi irade var. TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa hazırlattığı ÇED raporunda hiçbir hata, problem yok. Sadece ötelemek için gerekçe üretmek var. Siyasi irade, 'bu ÇED raporu çıksın' dediği an bir imzayla devreye girecektir."

        İzmir'in yeni arabalı-yolcu gemileri, 78,9 metre boyunda ve 17,4 metre eninde, 450 yolcu ve 71 araç, 10 motosiklet ve 10 bisiklet taşıma kapasiteli. Mevcut gemilerin hızı 9-10 knot iken, yeni arabalı yolcu gemileri 14 knot hızında.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler