Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesinin ötelerine doğru uzanan yolculuğunu hiçbir düşmanca gayret kesintiye uğratamayacak, milletimizi hiçbir hain plan yolundan döndüremeyecektir" dedi. 

        Gürcan, Burdur programı kapsamında ziyaret ettiği Altınyayla ilçesinde davul zurnayla karşılandı. 

        İlçedeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Gürcan, Türkiye'nin uzun yıllar hasretini çektiği siyasi ve ekonomik istikrarı, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra yakalamayı başardığını söyledi.

        Türkiye'nin birikimi ve potansiyelinin yeniden istikrarı sağlayabilecek güçte olduğunu belirten Gürcan, "Bunu sağlayacak güç, milli iradedir. Maalesef bazı mihraklar milli iradeyi yok sayma gayretine girebilmektedirler. Hatta yer yer, zaman zaman milli iradeyi ters yüz etme gayretlerinin görüldüğü olmaktadır" diye konuştu. 

        Bakan Gürcan, Türkiye'nin demokrasi tarihinin, aynı zamanda darbeler tarihi olduğunu kaydetti.

        "Ne olursa olsun milli iradeye sahip çıkacağız. Ülkemizin istikbali ve bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, çocuklarımızın aydınlık geleceği, Burdur'un daha güzel yerlere gelmesi için milli iradeyi hakim kılacağız" diyen Gürcan, şöyle devam etti:

        "Bir ülkenin siyaseti ve aktörlerinin yerli olması elzemdir. Siyaset bir milletin geçmişi ile geleceği arasında köprü olmak zorundadır. Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Sultan Alparslan'ın nefesine de İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'in mirasına da Çanakkale'de dövüşen atalarımızın birlik ruhuna da ihtiyacımız vardır."

        - "Milli iradeye sahip çıkmadan ekonomik gelişme de olmaz"

        Gürcan, demokrasi ile ekonomik kalkınma arasında doğru orantı bulunduğunu dile getirdi.

        Ekonomik gelişmenin, muasır medeniyet seviyesini yakalamanın altyapısının, demokrasi, hukuk ve insan hakları olduğunu belirten Gürcan, "Bunlar olmadan, milli iradeye sahip çıkmadan ekonomik gelişme de olmaz. Nitekim darbe ve ara dönemlerde Türkiye ekonomisinin gelişimi kesintiye uğramıştır. 2002'den bu yana devam edegelen istikrar ortamı, aynı zamanda darbeler ve ara dönemleri de Türkiye'nin gündeminden çıkarmayı başarmıştır" ifadelerini kullandı.

        Bakan Gürcan, şunları kaydetti:

        "Bosna'nın bilge devlet adamı Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi, 'Bizi toprağa gömmek istiyorlar ama tohum olduğumuzu bilmiyorlar. Biz bir ölür, bin diriliriz.' Onun için istiklal mücadelemiz ne kadar kıymetliyse istikbal mücadelemiz de o kadar kıymetlidir. Yüce milletimiz, en çetin zorlukları, birlik, beraberlik ve kardeşlikle aşmıştır. En güzel zaferleri kardeşlik ruhuyla kazanmıştır. Onun içindir ki bugün, kardeşliğimizi pekiştirerek birlik olma zamanıdır. Dün topla, tüfekle yaptığımız mücadeleyi, bugün çok çalışarak, üreterek, ülkemiz için elimizi taşın altına koyarak devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Bu ülke için canlarını feda etmiş milyonlarca şehidimize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye'nin çağdaş medeniyet seviyesinin ötelerine doğru uzanan yolculuğunu hiçbir düşmanca gayret kesintiye uğratamayacak, milletimizi hiçbir hain plan yolundan döndüremeyecektir."

        Gürcan, bin yılı aşkın süredir devam eden kardeşliği zedeleme noktasında hiç kimseye fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

        Umutlarını ve inançlarını artırarak yollarında ilerlemeyi sürdüreceklerini anlatan Gürcan, "Anadolu, geçmişte olduğu gibi gelecekte de kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin tek adresi olacaktır" dedi. 

        Bakan Gürcan'ın ziyaretinde sipsi dinletisi sunuldu.

        Gürcan, buradan Çavdır ilçesine gitti. 

        Bakan Gürcan'ın Çavdır Belediye Başkanı Başkanı Mustafa Uysal'ı ziyaretinde, AK Parti'ye katılan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Şükrü Bayar ve CHP'li Belediye Meclis Üyesi Bilal Güç'e, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ve AK Parti Burdur 1. sıra milletvekili adayı Bayram Özçelik tarafından parti rozeti takıldı. 

        Gürcan, buradan Ağlasun ilçesine hareket etti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler