Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, "Bizim dinimizde insanları silahla, tehditle korkutmak yok. Bizim dinimizde herkesi insan olarak kabul etmek var. Biz insanları yaradılışta eşimiz ya da kardeşimiz olarak görürüz. Onun için bizde ayrımcılık, baskı, terör olmaz" dedi. 

        Gürcan, Burdur programı kapsamında ziyaret ettiği Ağlasun ilçesinde bir salonda vatandaşlarla bir araya geldi.

        Konuşmasında, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, bölgesinde bir "huzur vahası" gibi parlayan Türkiye'nin üzerine kan sıçratıldığını belirten Gürcan, "Suriye ve Irak'ta uzun yıllardır yaşanan siyasi istikrarsızlığın nasıl bedelleri beraberinde getirdiğini en iyi bilen kadrolarsınız. Milyonlarca insanın mülteci duruma düştüğü, yüz binlerce ailenin dağıldığını, dul, yetim ve kimsesizin varlığını biliyorsunuz. Yoksulluk, evsizliğin yanı sıra Bakanlığımız dağılmış ailelere, savaş ve yoksunluk sendromu ile boğuşan Suriyeli mültecilere, kardeşlerimize psikolojik destek veriyor" ifadesini kullandı. 

        Gürcan, siyasi istikrarsızlığın getirdiği otorite boşluğunun, her zaman talan ve sömürü üzerine düzen kuranların iştahını kabarttığını kaydetti.

        Kurşunun nereden geldiği belli olmayan bir coğrafyada "huzur limanı" gibi duran Türkiye'nin varlığının bazı güçleri rahatsız ettiğini vurgulayan Gürcan, din, mezhep ve ırklar üzerinden yapılan ayrıştırmanın sonuçlarının her zaman kan ve gözyaşı olduğunu dile getirdi.

        Gürcan, Bakanlığının, terörle mücadelede önleyici tedbirler konusunda büyük görevleri omzunda taşıdığını bildirdi.

        Terör örgütlerinin elemanlarını öncelikle aile birliği dağılmış veya zayıf ailelerin çocuklarından sağladığını ifade eden Gürcan, "Bu çocuklarımızı bizden çalıyorlar. Ailelerinden çalıyorlar. Bizler bu sorumluluk bilincinde olmalıyız. Ailelerimizi sadece kötü alışkanlıklar değil çocuklarının terör örgütlerinin kucağına sürüklenme ihtimali konusunda uyarmak, evlatlarımızın ana toplumsal gövdeden kopmaması için projeler üretmekle de mükellefiz" dedi. 

        - Bucak ziyareti

        Ağlasun ilçesinden Bucak ilçesine giden Bakan Gürcan, buradaki bir salonda vatandaşlara hitap etti.

        Gürcan, terör saldırılarında hayatını yitiren vatan evlatlarına rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. 

        Türkiye'nin on yıllardır iliğini kemiğini emen, gençlerin kanıyla beslenen bir terör belasıyla boğuştuğunu belirten Gürcan, bu nedenle insan ve ekonomik kaybın büyük olduğunu anlattı.

        "Terör örgütleri hiç sevinmesin. Devletin de milletin de başı bu milletin iradesi ile dimdik yerindedir. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, Türkiye'yi büyütmeye, yükseltmeye ve zirvelere taşımaya kararlıyız" diyen Gürcan, şunları kaydetti:

        "Hevesleri kursaklarında kalacak ama bu millet daha önce defaatle sokulduğu bu delikten artık zehirlenmez. Aynı oyuna gelmez. Gelmeyecek, gelmeyeceğiz. Terörün istediği kaostur, korkudur, istikrarı yok etmektir ve toplumsal bütünlüğü zedelemektir. Bu yüzden bu saldırıyı, hangi karanlık eller ve odaklar yapmış olursa olsun hedef; birliğimiz, bütünlüğümüz ve istikrarımızdır. Birliğin zedelenmesi; istikrarsızlıktır, kaostur. Yönetim boşluğudur. Milli birliğin ortadan kalkmasının oluşturacağı ortam, terörün arzu ettiği bataklıktan başka bir şey doğurmaz."

        Bakan Gürcan, terör belasının yenileceğini ve herkesin anladığı dilden cevabını alacağını söyledi.

        Gürcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bizim dinimizde insanları silahla, tehditle korkutmak yok. Bizim dinimizde herkesi insan olarak kabul etmek var. Biz insanları yaradılışta eşimiz ya da kardeşimiz olarak görürüz. Onun için bizde ayrımcılık, baskı, terör olmaz. Dünyadaki esas savaş İslam'la diğerleri arasında değil. Ya da Hristiyanlarla Müslümanlar arasında, doğuyla-batı arasında falan değil. Bundan sonra dünyadaki savaş mücadele, barış ve düzen yanlılarıyla savaş ve çatışma yanlıları arasında olacaktır."

        Programda Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Bakan Gürcan'a taştan yapılmış portresini hediye etti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler