Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Akçakent ilçesinde, günlük hayatta fiziksel etkinliği arttırma amacıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

        İlçenin dağ yamaçlarında yapılan ve yaklaşık 3 saat süren yürüyüşe dağ sporları dernekleri de destek verirdi.

        Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, yaptığı açıklamada, günlük hayattaki fiziksel etkinliğin, tempolu ve kondisyonlu yürüyüşlerin insan sağlığını olumlu etkilediğini belirtti.

        Düzenli yürüyüşlerin sağlıklı kilonun devam etmesi, vücut dengelerinin sağlanması ve direncin artmasındaki rolünün yan ısıra kronik hastalıklara yakalanma riskini de azalttığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Haftanın 5 günü ve en az 30 dakika düz bir kulvarda orta şiddette yürüyüş yapılmasını tavsiye ediyoruz. Kronik hastalıklar, diyabet, obezite gibi hastalıkların önlenmesi, kas, iskelet sisteminin daha gelişmiş olması için günde en az 60 dakika orta şiddette yürüyüş ve fiziksel aktivite yapılması gereklidir. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra düzenli yürüyüşler ve fiziksel aktiviteler ile daha sağlıklı bir yaşam sağlanabilir."

        Yürüyüşe, çok sayıda kişi katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler