Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Arhavi Yerleşkesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Arhavi ilçesinin Yemişlik Mahallesi'nde 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yerleşkenin temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın, Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, öğretim görevlileri, öğrenciler, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

        Vali Cirit, Türkiyede 200'ün üzerinde üniversite, 50 bin öğretim üyesi olduğunu belirterek, "Gürcistan'dan daha büyük 6 milyonluk öğrenci nüfusumuz var. Geçtiğimiz yıla göre AÇÜ'deki öğrenci sayımız arttı. 7 binden 8 bine çıktı. Fakülte sayımız da arttı. Birçok alanda başarıya dönük çalışmaları AÇÜ'de görmekteyiz" dedi.

        Üniversitelerin bir şehrin vitrini, vizyonu olması noktasından yola çıkarak üniversiteleri önemsediklerini vurgulayan Vali Cirit, "Üniversiteler bulunduğu yere değer katıyor. İnsan kaynağı üniversitelerde bulunmakta. Bilgi, değişim, dönüşüm çağını yaşadığımız günümüzde bizim üniversitemizden beklentimiz, bilgiyi teknolojiye dönüştürmeleri. Sosyal bilimlerde belki bunu söyleyemeyiz ama teknik alanlarda bilgiyi teknolojiye dönüştürecek süreci AÇÜ'den de görmek istiyoruz. Uluslararası boyuta taşınmış bir üniversiteye bizler de katkı sunmak arzusundayız. Çoruh Üniversitemiz 50'ye yakın yabancı öğrenciye de ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.

        Milletvekili Kışla ise Arhavi için tarihi bir gün yaşandığını, bu güne tanıklık ettiği için çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

        Geçmişte başta arsa konusunda birtakım sıkıntılar yaşandığını ifade eden Kışla, şunları kaydetti:

        "Özel müteşebbislerden beklenenler yerine gelmediği için üniversitemiz burada gerekli büyümeyi bugüne kadar sağlayamadı. Bugün önemli bir noktaya gelindi. Kamuda bazı kurumsal sıkıntılar yaşıyoruz. Hiç kimse kendi elindekini bırakmak istemez. Lüzumsuz olsa da 'bu benim malımdır' diye sonuna kadar sahiplenir. Bu arsayı sorunsuz yer diye aldık. Yüksek gerilim sıkıntısı çıktı ki bu sıkıntıyı da aştık. Tüm ilçelerimizde üniversitemize yardımcı olmaya, problemlerinin çözümüne bir siyasetçi olarak destek olmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki burası çok daha büyüyecek. Buradaki fiziki mekanlar belli noktaya geldiği zaman, buranın ihtiyacı olan fakültelerden hiç sıkıntınız olmasın."

        Kışla, Arhavi'deki ÇAYKUR'un idari binaları ve Hopa'daki ÇAYKUR depolarıyla ilgili bir muameleyi başlattıklarını kaydederek, "Ardeşen'de Milli Emlak'a ait 80-90 dönüm yere karşılık bu iki yer Milli Emlak'a verilecek ve Milli Emlak'tan da üniversitemize yer tahsisi yapılacak. Durumu Başbakanımızın imzasına sunmuşlar. İnşallah yarın imzadan çıkar. Bu da hayırlı olsun" dedi.

        Konuşmaların ardından Vali Cirit ve beraberindekiler, ilk harcı dökerek temel atma işlemini başlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler