Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - AK Parti Bingöl Milletvekili adayı Yusuf Coşkun, seçim çalışmaları kapsamnında Solhan ilçesini ziyaret etti.

        Coşkun, 1992'de PKK'lı teröristlerin otobüsten indirerek katlettiği 19 vatandaşın anılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı açıklamada, terörün, Kürtlerin haklarını kazanmak gibi bir amaçla değil, Türkiye’nin gelişimini durdurmaya dönük olduğunu söyledi.

        Yıllardır akan kanın ülkeye verdiği zararın tarifsiz olduğunu savunan Coşkun, “Bugün, yine terör kurbanları andık. Yıllar geçse de acılar dinmiyor ve ne yazık ki, her gün yeni acılar ekleniyor üzerlerine. Yıllardır devam eden terör hadiselerinde en büyük zararı yine bölge halkımız görüyor. Yolu kesilen, baskı altında tutulan, köyüne gidemeyen, bağını bahçesini ekemeyen, okulu yakılan Kürt insanı değil mi? İki üç yıllık bir huzur ortamı yakalandı ve insanımız gerçekten ciddi bir rahatlama içerisine girdi. Bu süreçte gösterilen iyi niyet çabalarına rağmen silahlar gömülmedi, aksine daha fazla silah yığınağı yapıldı" ifadelerini kullandı.

        Coşkun, teröre karşı yürütülen operasyonların Kürtlere karşı yapılmadığını belirterek, bu ikisin ayırt edilmesi gerektiğini ifade etti.

        Coşkun, şunları kaydetti:

        "Yaşananlar gösteriyor ki, bu sorun artık Kürt sorunu olmaktan çıktı. Dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı tüm oyunlar bu mesele üzerine yazılmış senaryolarla yürütülüyor maalesef. Halkımızın artık bunları görmesi, özellikle ülkemizin geleceğine etki edecek olan 1 Kasım 2015 genel seçiminde bunları göz önünde bulundurarak karar vermesini istiyoruz. Bu sorunu çözecek olan AK Parti iktidarıdır. Bu yüzden de topyekûn bir saldırı var. AK Parti’nin iktidar olmamasını, Türkiye’nin bu sorunlarla boğuşup ileriye gitmemesini, kalkınamamasını istiyorlar. Basit söylemlerle, algı operasyonlarıyla halkı yanıltıp Türkiye’nin koalisyonlara mecbur bırakılmasını arzuluyorlar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler