Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - MUSTAFA BAYER - İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takım Menajeri Burcu Pelister, en büyük hedeflerinin 2017 yılında Samsun’da yapılacak 23. Samsun Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarında şampiyonluk kazanmak olduğunu söyledi.

        Bu yıl milli takım menajerliğine getirilen Pelister, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir takım olduklarını, katıldıkları her turnuvada daha iyi başarılar elde ettiklerini ve her geçen gün başarı çıtasını yükselttiklerini aktardı.

        Haziran ayında Yunanistan'da yapılacak İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılacak milli takım kadrosunun belirlenmesi için Türkiye şampiyonası düzenlediklerini dile getiren Pelister, henüz bir lig olmadığı için seçmeleri bu şekilde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

        Pelister, 2017'de Samsun’da 23. Yaz Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatlarının düzenleneceğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Ev sahipliği yapacağımız olimpiyatların hazırlığı sürecindeyiz. Afyonkarahisar'da düzenlenen şampiyona ve haziran ayında Yunanistan'da düzenlenecek Avrupa şampiyonası, ev sahipliği yapacağımız olimpiyatların ön hazırlıklarını oluşturuyor. Türkiye şampiyonasından sonra milli takım seçmeleri ve kampı yapılacak. Son sürat olimpiyatlara hazırlanacağız. 2012 yılında kurulan yeni bir milli takımımız var. Her yıl çıtamızı yükselten bir heyecan içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz önce Avrupa şampiyonasında, ardından ev sahipliğini yapacağımız olimpiyatlarda şampiyonluğa ulaşmak. Her katıldığımız turnuvada hedefimizi yukarılara çıkardık. Kurulduğumuz yıl milli takımımız Avrupa 8’incisi oldu. 2014 yılında yapılan İşitme Engelliler Dünya Gençler Basketbol Şampiyonası'nda dünya 2’nciliğimiz var. 2015'te Tayvan’da yapılan Dünya şampiyonasında ise 6'ncı olduk. Önümüzdeki turnuvalarda yeni oluşacak milli takım kadrosu ve teknik ekibi ile daha büyük başarılar kazanmak istiyoruz."

        - "Hocalarımız biraz öz güven göstererek işitme engelli basketbolculara şans versin"

        Hiçbir engeli olmayan bir sporcu ne hissediyorsa, spor onlara ne katıyorsa, işitme engelli sporcuların da aynısı yaşadığını vurgulayan Pelister, işitme engelliler için hiçbir ekstra çalışma yapamadıklarına dikkati çekti.

        Pelister, "Diğer basketbolcular nasıl çalışıyorsa biz de öyle çalışıyoruz. Aynı kurallarla oynuyoruz. Herhangi bir ayrım yok. Buradan sesleniyorum. Takım hocalarımız işitme engelli sporculara kapılarını açmakta hiç tereddüt etmesin. Kulüplerimiz çekinmesin. Hocalarımız biraz öz güven göstererek işitme engelli basketbolculara şans versin. Bir süre sonra işitme engelli sporcularımız hiçbir engele takılmadan bunları aşıyor" diye konuştu.

        - "2016-2017 sezonu için lig oluşturacağız"

        İşitme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Donat Balçık da Avrupa şampiyonası hazırlıklarından dolayı İşitme Engelliler Kadın Basketbol Ligi’ni yetiştiremediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

        "Önceki yıllarda ligimiz olmadığı için milli takım kadrosunu oluşturmak için Türkiye şampiyonaları düzenliyoruz. Bu sene Avrupa şampiyonasına hazırlanmak için zaman yetmediğinden lig oluşturamadık. Ama 2016-2017 sezonu için lig oluşturacağız. 2017 yılında yapılacak olan olimpiyatlarda başarılı olmak için ligin kurulmasını sağlayacağız. Lig için önce kulüp katılımına açacağız. Şu anda 8 takımımız var. Takım sayısına göre deplasmanlı bir lig oluşturmayı düşünüyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler