Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Doğu Karadeniz'de, denizlerde av yasağının başlamasına kısa süre kala azalan avcılıkla birlikte tezgahlarda deniz ürünlerinin yerini kültür balıkları almaya başladı.

        Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisan ayı itibarıyla sona erecek sezonunun, son günlerinin yaşandığını söyledi.

        Doğu Karadeniz'de çok az miktarda teknenin az miktarda istavrit avladığını belirten Arslan, günlük ortalama 40-50 kasa istavrit avlandığını, bunun da maliyetleri karşılamadığını ifade etti.

        Arslan, çiftliklerde yetiştirilen kültür balıklarının artık tezgahlarda kendini göstermeye başladığını belirterek, "Artık tezgahlarda kültür balıklarını göreceğiz, alabalık, çipura, levrek, ve somon gibi balıklar daha çok satılacak. Bunların yanında ithal balık olan uskumruyu da tezgahlarda görebiliriz. Denizde avlanan balık olarak ise mezgiti kısa bir süre daha tezgahlarda görebiliriz. Geçmiş yıllarda bu zamanlarda tezgahlarda yaklaşık 10 çeşit balık olurken maalesef günümüzde kala kala bir mezgit kaldı. Çok az miktarda da kalkan balığı var" diye konuştu.

        Küçük tekneleri olan kıyı balıkçılarının bir süre daha avcılık yapacağını belirten Arslan, "Kıyı balıkçılığında barbunya avcılığı olacak. 15 Nisan'a kadar yine kalkan avcılığı süresi var. Yine mezgit de avlayacağız" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler