Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAYSERİ (AA) - Vali Orhan Düzgün, 21 Mart Dünya Orman Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü kapsamında ilgili kurumların bölge müdürlerini makamında etti.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Düzgün, Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz ve Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Ali Özkır'ı kabulünde, 21-22 ve 23 Mart’ta üç gün boyunca hem orman gününün hem su gününün hem de meteoroloji gününün kutlandığını belirterek, orman ve suyun insanlar için vazgeçilmez önemli varlıklardan olduğunu, bu nedenle ikisinin de kıymetinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.

        Özellikle ağaçlı alanların artırılması gerektiğini ve bu konuda Orman Bölge Müdürlüğünün son 3 yıldır etkili bir ağaçlandırma faaliyeti yürüttüğünü aktaran Düzgün, şunları kaydetti:

        "2013’te 3 milyon, 2014’te 4 milyon ve 2015'te 5 milyon fidan dikildi. Kayseri'nin ağaç varlığının arttırılması bakımından özellikle Kayseri merkezde Erciyes’in eteklerinde Erkilet, Felahiye, Pınarbaşı ve pek çok ilçemizde ağaçlandırma faaliyetleri devam ediyor. Bu ağaçlarımızdan bir kısmı ürün elde edilebilecek olan ağaçlar olup bal ormanlarına varıncaya kadar farklı türlerde dikimler yapılıyor. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalarımızın artarak devam etmesini diliyorum. Su da çok önemli, sahip olduğumuz suların en ekonomik şekilde kullanılması, onların ekonomiye istihdama katkı sağlaması önemli. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından da ilimiz de sulanabilir arazilerin arttırılması konusunda yatırımlar devam ediyor. Barajlar, göletlerin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. 2015 yılında su tutulan barajlarımız oldu, 2016 yılında da inşallah olacak. Ben bütün bu çalışmaların bölgemizin ilimizin tarımına, ekonomisine, istihdamına ve doğal güzelliğine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

        Bölge müdürleri yapılacak etkinlikler hakkında Vali Düzgün’e bilgiler sundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler