Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Eynesil Ziraat Odası Başkanlığınca organik tarımı teşvik amacıyla 45 üreticiye 500 yumurta tavuğu dağıtımı yapıldı.

        Eynesil Ziraat Odası Başkanı Orhan Musaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının üreticileri organik yumurta yetiştiriciliğine yönlendirmek ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

        İlçede "Tavukçuluk Projesi" başlattıklarını belirten Musaoğlu, "Proje kapsamında yetiştiricilerimize tanesi 16 liradan 45 üreticimize 500 tavuk verdik. Dağıttığımız bu tavuklar 16-17 haftalık olup teslim ettiğimiz tarihten sonra 20-30 gün içerisinde yumurta yapmaya başlayacaktır. Özel bir fırmadan temin ettiğimiz tavuklar yılda 320 yumurta yapmaktadır" dedi.

        Musaoğlu, organik tarım ve hayvancılık köylerin yeniden canlanmasını sağlarken ekonomik anlamda da çiftçileri rahatlatacağını ifade ederek, ilk etapta dağıttıkları 500 tavuktan sonra ilerleyen zamanlarda da talebe göre projeyi devam ettirebileceklerini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler