Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - METİN BOLAT - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyona Konyalı şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle'nin adının verilmesi, ailesine gurur yaşattı.

        Yüksekova'da, terör örgütü mensuplarınca açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, bombalı tuzakların temizlenmesi, kamu düzeni ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 13 Mart saat 22.00'de ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyona, 25 Ekim 2014'te görev yaptığı Haruna Jandarma Karakol Komutanlığından alışveriş için geldiği ilçe merkezinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu 2 silah arkadaşıyla şehit olan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle"nin adı verildi.

        Gülle'nin adının operasyona verilmesi, Konya'nın Çeltik ilçesindeki ailesini duygulandırdı.

        - "Keşke şehit olsam"

        Çocuklarından biri polis, iki kızının eşi ise asker olan baba Duran Gülle, duygularını AA muhabiriyle paylaştı.

        Vatani görevini yaptıktan sonra askeri sınava girmek isteyen oğlunun kendisinin gönlü olmamasına rağmen ısrarcı olduğunu belirten Gülle, sınavda başarılı olan evladının kendilerinden helallik alarak görev yerine gittiğini söyledi.

        Şehit olmadan 3 gün önce yanına gelen oğlundan mesleğini bırakmasını istediğini aktaran Gülle, "Bana, 'Başıma bir şey geleceğinden korkuyorsun ama keşke şehit olsam. Artık karakola geldim, operasyonlara katılmıyorum. O şansı biz kaybettik' dedi. Herkesle helalleşip gitti ve şehit haberini aldık." diye konuştu.

        Evlat acısına dayanmanın çok zor olduğunu anlatan Gülle, ancak kişinin evladı şehit olunca ciğeri yansa da acısının yatıştığını ve gururlandığını ifade etti.

        - Operasyona katılanları kucaklamak istiyor

        Şehit babası olduğu için Allah'a şükrettiğini vurgulayan Gülle, şöyle devam etti:

        "Bir terör operasyonuna, üstelik şehit olduğu bölgedeki operasyona Ramazan'ın adının verilmesi duygulandırdı ve gururlandırdı. Ferahladım, iyi oldu. Şu an sanki oğlum da operasyona katılıyor. Ramazan şehit oldu ama hala devleti, vatanı için mücadele veriyormuş gibi geliyor. 'Acaba Ramazan'a, Ramazanlara bir şey oldu mu?' diye düşünüyorum. Oradaki her bir güvenlik görevlisi benim için evladım Ramazan gibi. Her şehitte oğlumu görüyorum. Operasyondan sonra gidip güvenlik güçlerinin gözlerinden öpmek, sarılmak, kucaklamak istiyorum. Oğlum şehit olduğu için gurur duyuyorum. Bayrağımız evladımızdan önce gelir."

        İnsanın evladının şehit olmasına sevinebildiğini dile getiren Gülle, vatanın birkaç çapulcuya bırakılmayacağını, gerekirse operasyonlara katılabileceğini kaydetti.

        Gülle, bölgedeki güvenlik güçleri için dua ettiğine dikkati çekerek operasyonların başarıyla tamamlanmasını diledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler