Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 kişi, mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Giresun, Bursa ve Yozgat'ta 23 Mart'ta gözaltına alınan 7 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Espiye Adliyesine sevk edildi.

        Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen zanlılar, savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. 7 kişi de mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, operasyon kapsamında aranan 3 kişinin yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

        Espiye Cumhuriyet Başsavcılığınca Yağlıdere ilçesinde FETÖ/PDY örgütlenmesi ve faaliyetleri olduğu yönünde başlatılan soruşturma kapsamında "Terör örgütü üyesi olmak, kamu kurum ve kuruluşları aleyhine dolandırıcılık, Terörün Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla 7 kişi, Giresun, Bursa ve Yozgat'ta 23 Mart'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. 3 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler