Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında temelden 270 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında santral kazısının tamamlandığı bildirildi.

        DSİ 26. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli Barajı ve HES projesinin, Doğu Karadeniz'de Artvin'in 70 kilometre güney batısında Çoruh Nehri üzerinde yer aldığı belirtildi.

        Projenin tamamlanmasıyla yıllık yaklaşık 400 milyon lira milli bütçeye katkı sağlanacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Bu kapsamda 110,30 metre uzunluğunda 30,55 metre genişliğinde ve 50,50 metre yüksekliğindeki santral binası kazısına 11 Temmuz 2014 tarihinde başlanmış olup 107 bin 134,2 metreküp kazı yapılarak 24 Mart 2016 tarihinde tamamlanmıştır. Santral binası taç bölgesinde, çok kırıklı jeolojik yapı nedeniyle oluşan kamaların kaymasını önlemek maksadıyla yukarı yönlü 120 ön gerilmeli ankrajdan oluşan aktif destekleme sistemiyle pasif destekleme uygulaması yapılmıştır. Ayrıca 30 Mayıs 2015 tarihinde başlanan tavan kemer betonu 16 Eylül 2015 tarihi itibarıyla 109 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. Santral binasında tabandan itibaren betonarme, hidromekanik ve elektromekanik imalatların yapımına başlanacaktır."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler