Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Ressam Esma Civcir'in "Bir Doğu Masalı" adlı resim sergisi açıldı.

        Artvin Çoruh Üniversitesinin katkılarıyla Ali Nihat Gökyiğit Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen serginin açılışına, Vali Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

        Açılışta sergi hakkında bilgi veren ressam Esma Civcir, bugüne kadar başta Türkiye olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde sergiler açtığını belirterek, Artvin Çoruh Üniversitesinin daveti üzerine kente gelerek sergi açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Sergiyi, üniversite bünyesinde kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesi onuruna açtığını ifade eden Civcir, "Eserlerim arasında Anadolu mitolojilerinden, Anadolu'daki kadın figüründen seçmeler var. Sırasıyla Urartu, Hitit, Selçuklu ve Osmanlı mitolojilerinden figürler yer alıyor. Ayrıca Asya'dan kadın tiplemelerini içeren eserlerim var" dedi.

        Vali Kemal Cirit ise Artvin Çoruh Üniversitesinin güzel bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptığını kaydederek, "Ülkemizin yetiştirdiği önemli ressamlardan Esma Civcir'i ilimizden görmek bizleri mutlu etmiştir. Değerli eserlerini Artvinlilerle buluşturdu. Üniversitemizin bu tarz organizasyonlarla hem Artvinlileri buluşturması hem de yeni kurulan Sanat ve Tasarım Fakültesinin tanıtımının yapılmasına katkı sağlamasından dolayı oldukça memnunuz" diye konuştu.

        Serginin açılışı kurdelesini Vali Cirit, Belediye Başkanı Kocatepe ile Rektör Duman birlikte kesti.

        Daha sonra Vali Cirit ile protokol üyeleri sergiyi gezerek Civcir'den sergideki eserleri hakkında bilgi aldı.

        Sergi, pazar günleri hariç bir ay açık kalacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler