Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Giresun'un Piraziz ilçesi Şeyhli ekoturizm köyü ve il merkezindeki Atatürk Meydanı'nda vatandaşlar ile öğrenciler kitap okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla gerçekleşen etkinlikte yaklaşık bir saat kitap okudu.

        Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda öğrenciler ve vatandaşlara kitap dağıtılarak yaklaşık bir saat kitap okundu.

        Buradaki etkinliğin ardından kitap okuma alışkanlığının köylerde de kazandırılması amacıyla Şeyhli ekoturizm köyünde etkinlik düzenlendi. Şeyhli Camisi önünde toplanan vatandaşlar ve öğrenciler burada dağıtılan kitapları okudu.

        İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hulusi Güleç, Atatürk Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası'nın ikinci gününde öğrenciler ve halka kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kitap okuma etkinliğinin başlıca amacı halkımızı kitap okuma ve kütüphaneler konusunda bilinçlendirmek, halkımızı öğrencilerimizi, çocuklarımızı kütüphaneye yönlendirmek" dedi.

        Şeyhli köyündeki etkinlikte gazetecilere açıklama yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulkadir Demir ise ekoturizm köyüne gelmelerinin amacının halkın tüm kesimine okuma alışkanlığını kazandırılması olduğunu söyledi.

        Türkiye'de bir okuma seferberliğinin söz konusu olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:

        "Amacımız sadece şehir merkezlerinde değil köydeki vatandaşlarımızın da kitapla buluşmalarını sağlamak, onların da okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Teknoloji köy kent demedi her yere ulaştı, teknolojinin ulaştığı köylerimize biz kitabı da, okuma alışkanlığını da ulaştırmayı amaçladık."

        Demir, okuyan insanın hangi meslekte olursa olsun daha başarılı olduğunu ve ekonomisine de katkı sağladığını ifade ederek, "Bir köylü üreteceği ürün hakkında bilgi sahibiyse daha bol verim alma şansı var. Getirmiş olduğumuz kaynak kitaplardan yararlanarak en azından kendi ihtiyaç duydukları alandaki bilgilerini edinmelerini sağlamayı amaçladık. Sanıyorum amacımıza da ulaştık" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler