Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURDUR (AA) - Burdur'un Yeşilova ilçesinde 21 öğrencinin eğitim gördüğü meslek yüksekokulunun üniversite sınavlarında tercih edilmesinin sağlanması amacıyla okuldaki öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

        Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilere, Vali Hasan Kürklü'nün de katıldığı törenle bisiklet verildi.

        Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl açılan okulun öğrenci sayısının 21 olduğunu, bu sayıyı artırmak için çalıştıklarını söyledi.

        Okulun cazip hale getirilerek üniversite sınavlarında öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

        "Öğrencilerimiz dağıttığımız bisikletlerle Salda Gölü'müzün etrafında güzel güzel gezsinler ve öğrenci olmanın tadını çıkarsınlar. Ben buraya gelen öğrencilerin çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Bundan sonra gelecek öğrenciler de şanslı olacaklar. Bisikletleriyle okullarına gidip gelebilecekler. Bunda sonra inşallah Yeşilova'yı daha fazla öğrenci tercih eder."

        - "Yeni bölümlerin açılması için çalışmalar sürüyor"

        Özdemir, Yeşilova'ya gelen öğrencilerin barınma, yemek ve diğer ihtiyaçlarını da sponsorlar yardımıyla ücretsiz karşıladıklarını, öğrencilere yardımı sürdüreceklerini dile getirdi.

        Meslek yüksekokulunda şu anda sadece Pazarlama bölümünün olduğunu anlatan Özdemir, ilçeye ve okula uygun yeni bölümler açılması için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

        Pazarlama Bölümü 1. sınıf öğrencisi Erdem Aydıner de bisiklet dağıtımından dolayı çok mutlu olduklarını, artık araba olmadan da ilçede istedikleri yere gidebileceklerini kaydetti.

        Aynı bölümde öğrenci Serdar Organcı da bisikletleri hem spor hem de ulaşım aracı olarak kullanabileceklerini anlatarak, Kaymakam Özdemir'e teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler