Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat'ta, 2. Ulusal Özgün Öğretim Metaryelleri yarışması başladı.

        Deveciler Hanı’nda ilk ve orta öğrenim öğrencileri tarafından çeşitli projelerin sergilendiği yarışmada, Almus Çok Programlı Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Büşra Döşlü’nün, zehir ve asit yağmurlarını anlatan projesi büyük beğeni topladı.

        Kurduğu minyatür soba ve su ile zehirli asit yağmurlarının doğaya verdiği zararı göstermek için yaptığını belirten Döşlü, şöyle konuştu:

        "Benim burada amacım, asit yağmurlarının çevreye zararlarını göstermek. Sobamı kurdum, bu sobam benim fabrika işlevini görecek. Fosil yakıtların yukarıya çıkarak, buradaki bor camının üstünde olacak. Aşağıdaki deniz ve okyanus suyu yukarı doğru çıkarak yağmur oluşturacak. Dünyada Amerika, Japonya, Çin gibi ülkelerde görünmekte ülkemiz de ise sadece Kocaeli ve Ereğli’de var. Bunun sebebi de fabrikaların daha fazla olması."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler