Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit düşen geçici köy korucuları Tahsin Demir ve Şehmus Boru'nun cenazeleri toprağa verildi.

        Şehit korucuların Türk bayrağına sarılı naaşları, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki törenin ardından ambulansla Anıtlı Jandarma Karakolu yakınlarında bulunan Ortanca Mahallesi'ndeki mezarlığa getirildi.

        Şehit korucuların Kürtçe ağıt yakan yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Şehit korucuların cenazeleri, mezarlıkta kılınan namazın ardından yan yana defnedildi.

        Cenaze törenine 70. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Salih Kırkan, Mardin İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran, Dargeçit Kaymakamı ve Midyat Kaymakam Vekili Mehmet Yaşar Yeşiltaş da katıldı.

        - 16 çocuk yetim kaldı

        Bu arada, şehit Demir'in iki kardeşinin kendisi gibi koruculuk yaptığı, oğlu Zübeyr Demir'in, Karabük'te vatani görevini yerine getirdiği, Şehmus Boru'nun kardeşinin de korucubaşı olduğu öğrenildi.

        Demir'in 7, Boru'nun da 9 çocuk sahibi olduğu belirtildi.

        Bu arada, saldırıda kullanılan plakasız kamyonetin çalıntı olduğu kaydedildi.

        - "Bunlar münafıkça içimize sızmış örgütlerdir"

        Kendisi de korucu olan Ahmet Arslan, terör örgütlerinin dünyanın düzenini bozduğunu ve Müslümanlığa çalışmadığını belirterek, "PKK da Kürtlerin huzurunu bozuyor. Sürekli Kürtleri katlediyor." dedi.

        Terör örgütü PKK'nın, Kürt gençleri kandırdığını vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

        "Terör örgütü Kürtlere çalışmıyor. Dün iki korucumuzu şehit ettiler. Bu iki korucumuzun tek suçu köyünü, karakolunu ve devletini korumaktı. Burada eğer biz Müslüman isek, Müslüman bir devleti korumak zorundayız. Eğer biz Kürt isek ve Türklerle birlikte bu bayrağı almışsak, bu bayrağı korumak zorundayız. Bu örgütü ülkemizde istemiyoruz. Kimse bizi yıldıramaz, ben vatanım için her gün Allah'a dua ediyorum, şehit olmak istiyorum. Lanet olsun bu teröre."

        - "Araç, karakola 7-8 metre kala infilak ettirilmiş"

        Patlama sesini 20 kilometre uzaktan duyduğunu ve olay yerine geldiğinde korucu arkadaşlarının şehit düştüğünü öğrendiğini dile getiren Şehmus Coşkun da şehit korucuların vatanını ve milletini seven kişiler olduğunu söyledi.

        İzzettin Aslan da korucuların karakolu koruduğunu ifade ederek, "Her ikisi de kardeşten öteydi. Canı gönülden karakolu koruyorlardı. Şüpheli aracı ilk onlar durdurmak istemiş. 'Dur' ihtarına uymayınca ateş açıyorlar. Araç, karakola 7-8 metre kala infilak ettirilmiş. Olay yerine de gittik. Daha önce bu tür olaylarda hepimiz dikkatliydik. Maalesef 3 şehit verdik, hepsi birbirinden kıymetli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler