Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından hem ekonomik kalkınma hem de kadınların güçlendirilmesi amacıyla hayata geçirilen "İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı", 19-24 Eylül'de düzenlenecek.

        Dernekten yapılan açıklamada, başarılı kadın girişimcilerin sayısının her geçen gün arttığı belirtilerek, dünyada ve Türkiye'de ekonomik kalkınmanın yolu girişimcilikten geçerken, kadınların güçlendirilmesinin bir yolunun da yine girişimcilik olduğu vurgulandı.

        Hem ekonomik kalkınma hem de kadınların güçlendirilmesi amacıyla "İnovasyonda Kadın" projesinin hayata geçirildiği hatırlatılan açıklamada, ilki 31 Ağustos-4 Eylül 2015'te yapılan İnovasyonda Kadın Girişimcilik Kampı'nın ikincisinin 19-24 Eylül'de gerçekleşeceği bildirildi.

        Bu kampla kadınların girişimcilik yeteneklerinin artırılmasının, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin amaçlandığı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

        "Girişimcilik Kampı, üç aşamada gerçekleştirilecektir. Birinci aşama Ar-Ge, bilim, teknoloji ve yenilik içeren iş fikirleri projelerinin başvuru sürecidir. İkinci aşamada, TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) hakemlerinin yapacağı değerlendirmeler sonucunda finale kalan 30 proje seçilecektir. Üçüncü aşamada ise finale kalan projeler kampa davet edilecek ve 19-24 Eylül'de girişimciler için fikirden plana, plandan teşebbüse uzanan yolda bir platform oluşturularak 5 gün boyunca eğitim, tecrübe paylaşımı ve uygulamalar yapılacaktır."

        İlk kampa, "Bir Fikrim Var" diyerek başvuran 350'ye yakın kadın girişimciden, TÜBİTAK MARTEK hakem heyetinin değerlendirmeleri sonucu 30 proje sahibinin katılmaya hak kazandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "30 seçkin girişimci, 5 gün boyunca akademisyenler tarafından verilen girişimcilik, pazarlama ve ticarileştirme alanlarında eğitim aldı. Melek yatırımcılarla buluşma fırsatı da yakalayan katılımcılar, kamp süresince fikirlerini nasıl geliştirebilecekleri, sektörde kendilerine nasıl yer bulacakları ile ilgili de tecrübe edindi. Sektörlerinde başarılı yöneticiler tarafından tecrübe paylaşımları da yapılan kamp sonunda en başarılı 5 proje sahibine 25 bin lira ödül verildi.

        İnovasyonda Kadın Projesi kapsamında Girişimcilik Kampı'nda edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olmak hedefiyle 25-26 Ocak'ta KADEM Genel Merkezinde 'Proje Uygulama Eğitimi' verildi. KADEM, TÜBİTAK MARTEK ve İstanbul Kalkınma Enstitüsü (İSTKE) iş birliğinde düzenlenen eğitimin sonunda katılımcılara sertifika sunuldu. 360 TV, projeyi ve girişimcilik kampına katılan iş fikirlerini 19 bölümden oluşan bir TV programı ile kamuoyuna tanıttı."

        Açıklamada, bir proje fikrine sahip tüm kadınların katılabileceği ikinci kampın lansmanının 1 Haziran'da KADEM Genel Merkezinde gerçekleşeceği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler