Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop'ta etkili olan sağanak sonrasında vatandaşlar, sel sularıyla denize taşınan ağaç ve dalları topladı.

        Dikmen ilçesinde etkili olan yağış nedeniyle Güzelce Çay'ının su debisinin yükselmesiyle bölgedeki birçok ağaç yerinden sökülerek denize taşındı. Kış yakacağını denizden çıkaran vatandaşlar, bir yandan da denizin temizlenmesine katkıda bulundu.

        Denizden odun toplayan Cemil Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sel sularıyla denize gelen odunları topladıklarını belirterek, "Sabahın erken saatlerinden beri buradayız. Bayağı odun topladık. Şimdi odunları traktörlere yükleyerek evimize götürüyoruz. Kışın yakacak olarak kullanacağız." dedi.

        Aydın Sönmez ise denize gelen ağaç ve odunlardan yararlandıklarını ifade ederek, "Hem kirlenen denizi temizlemiş hem de odun toplamış oluyoruz. Keşke sel olmasa, odunlar buraya gelmese ama Allah'ın takdiri, yapacak bir şey yok." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler