Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının üst bölgesine gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli ile kent merkezinde yürütülen operasyonda şehit düşen polis memuru Cuma Bilek için tören düzenlendi.

        Şırnak Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

        Törende konuşan Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, şehit kanlarıyla kazanılan aziz Türk vatanı uğruna seve seve canlarını feda eden kahraman vatan evlatlarını doğdukları topraklara uğurladıklarını söyledi.

        Türk milletinin tarih boyunca hiç bir güce boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini ifade eden Şimşek, şunları dile getirdi:

        "Ey hainler işitin, burası Şırnak. Burası her daim kahramanların hainlere korku saldığı yer olarak kalacak. Asil Türk milletinin bağrından çıkan güvenlik kuvvetleri olarak Türk vatanı önünde sönmez güneş olmaya devam edeceğiz. Hendek kazıp barikat kuranlar, personelimize sinsice saldıranlar, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullananlar, alçakça cinayet işleyenler şunu iyi bilin ki; sayılı nefesiniz çok yakında tükenecek. Asil milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını feda ederek ölümsüz kahramanlar mertebesine ulaşan şehitlerimize ve onların değerli ailelerine Türk milletinin minnet ve şükran duygularını iletiyoruz."

        Okunan duaların ardından Piyade Üsteğmen Düzenli'nin cenazesi Konya'ya, evli ve iki çocuk babası Bilek'in cenazesi ise Hatay'a uğurlandı.

        Törene Şırnak Vali Vekili Ümit Altan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile şehidin silah arkadaşları ve polisler katıldı.

        Piyade Üsteğmen Mehmet Düzenli, Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir grup teröristin, ilçenin kuzey Irak sınırındaki Kanimasi Üst Bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada ağır yaralanmış, helikopterle getirildiği Şırnak Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

        Polis memuru Cuma Bilek, Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik devam eden operasyonda teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler