Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - İSMAİL ERSAN - Yabancıların Türkiye'de konut edindiği iller arasında 4. sırada bulunan Yalova'da, özellikle Orta Doğu'dan gelen yatırımcılar hem kente hem de kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesine yoğun ilgi gösteriyor.

        Yalova'nın Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Doğu ülkelerinden turistlerin Yalova'ya uzun yıllardır geldiğini söyledi.

        Son yıllarda Orta Doğu'dan gelen turist sayısının giderek arttığına dikkati çeken Atik, şunları söyledi:

        "Önemli ana nedeni, mevcut AK Parti hükümetinin kurduğu temaslarla bir güven oluştuğunu ve Orta Doğu turisti ile yatırımcısının Türkiye'de önemli yatırımlar yapmaya yöneldiğini görüyoruz. Termal'de, gelen turistlere iki yönde çalışma sunuluyor. Biri konaklama hizmetleri olarak, değeri de menkul ve gayrimenkul çalışmalarında ortam oluşuyor. Konaklamaya gelen Orta Doğu turisti, bu bölgede rahat zaman geçirdiği, ailesiyle huzurlu bir tatil yaptığını gördüğü zaman menkul ve gayrimenkul almaya gidiyor. Bunun son yıllarda had safhada arttığını görüyoruz."

        - "Tatil yapıp giderlerdi"

        Bir dönem tatil için kente gelenlerin şimdi buradan gayrimenkul aldığını vurgulayan Atik, "30 yılı aşkın süredir tanıdığım Orta Doğu'dan, Suudi Arabistan'dan, Kuveyt'ten ya da Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen Arap turistlerimiz var. Bunlar son 3-4 yıla kadar Termal'de menkul ya da gayrimenkul satın almazlardı. Bunlar gelirlerdi burada pansiyonlarımızda, otellerimizde, motellerimizde konaklardı, tatillerini yapar, giderlerdi." dedi.

        Son dönemlerde bu durumun değiştiğini dile getiren Atik, 30 yıldır tanıdıkları kişilerin Yalova'dan gayrimenkul satın aldıklarını söyledi.

        Türkiye'de kendilerini güvende hissettikleri, burada huzuru buldukları için yatırım yaptıklarını anlatan Atik, "Araplar, her gittikleri yerde ezanın okunur olduğunu, helal gıdanın servis edildiğini görmeleri ve güvenlikle ilgili herhangi bir problemi burada yaşamayacaklarını bilmelerinden dolayı rahat yatırım yapıyorlar. Ülkelerindeki karışıklıkların artması nedeniyle Orta Doğu'da yaşayanlar, Türkiye'ye yatırım yapmaya, menkul ve gayrimenkul edinmeye adeta kendini mecbur görüyor." şeklinde konuştu.

        - "Yalova zaten İstanbul’un ikinci yakası oluyor"

        Atik, Yalova ve Termal'e yoğun bir talep olduğunu vurgulayarak, "Bu da sayısal istatistiklerle gözüküyor. Yalova, şu an Türkiye'de yabancıların gayrimenkul edindiği iller arasında 4. İlk üçü Türkiye'mizin çok büyük şehirleri. O büyük şehirleri çıktığımız zaman zaten, onların nüfusları da büyük, Yalova birinci sırada." ifadesini kullandı.

        Osmangazi Köprüsü'nün yapılmasıyla Yalova'nın İstanbul'un ikinci yakası olduğunu belirten Atik, "Orta Doğu halkı, Yalova Termal’i huzurlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir yer olduğu için tercih ediyor. Köprü, Yalova'yı İstanbul'un ikinci ana yakası yapıyor. Bunu da rakamlarla, gayrimenkuldeki hareketle görüyoruz. Yalova'da burada çok artı imkanları görüyor. Yalova, 15-20 milyon nüfusu olan bir şehre 15 dakikada yeşil bir bahçe oluyor." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler