Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in köylüleri, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı kabul etmesine tepki gösterdi.

        Özdemir'in Pazar ilçesine bağlı Kalederesi köyünde yaşayan hemşehrilerinden 86 yaşındaki Osman Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdemir'in babası Abdullah Özdemir ile asker arkadaşı olduğunu söyledi.

        Alman Meclisinin Ermeni iddiaları ile karar aldığını anımsatan Özyer, "Hiç de iyi değerlendirmiyorum. Bütün köylü, alınan kararı kınıyoruz ve kabul etmiyoruz. Cem Özdemir'in de buna 'kabul' oyu vermesi bizde şok etkisi yarattı. Türkiye soykırım yapmamıştır. Bunu diyenler Ermeni asıllılar." dedi.

        Özdemir'in babasının köylüsü olduğunu belirten Özyer, "Bu adamın annesini tanımıyoruz. Cem Özdemir 10-12 yaşlarında buraya gelmişti. Daha sonra hiç gelmedi. Cem Özdemir'in bugünkü tasarıya kabul oyu vermesini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

        Köylülerden Hacı Mustafa Küçükoğlu ise Almanya'nın Ermeri iddialarını kabul etmesine Özdemir'e tepki göstererek, "Köylümüz olan Cem Özdemir'in bu tasarıya kabul oyu vermesini şiddetle kınıyorum.Türkiye tarihinde soykırım yapmamıştır." dedi.

        Köy sakinlerinden Ali Çetin de yaptıklarını Özdemir'e yakıştıramadığını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler