Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Daday ilçesinde iki aile arasında yaşanan ve 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin davada karar çıktı.

        Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Erdal Demirtaş ile tutuksuz sanık Murat Özbay ve taraf avukatları katıldı.

        Sanıklar, son savunmalarında, olaydan duydukları pişmanlığı dile getirdi.

        Sanık Demirtaş'a "Adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 12 yıl 1 ay 3 gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, kavgada kepçeyi komşularının üzerine süren Özbay'ı ise 1 yıl 4 ay 28 gün hapis cezasına çarptırdı.

        Heyet, daha sonra Özbay'ın cezasını 10 bin 260 lira para cezasına çevirdi.

        Kastamonu'da 24 Temmuz 2015'te ilçeye bağlı Karamık köyünde Demirtaş ve Özbay aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 2 kişi silahla, 1 kişi de iş makinesinin çarpması sonucu yaralanmıştı. Olaya ilişkin iki aileden 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan Erdal Demirtaş tutuklanmış, diğer zanlılar serbest bırakılmıştı.

        Olayın ardından Demirtaş ile kepçeyi komşularının üzerine süren Özbay hakkında dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler