Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına yönelik kararına ilişkin, "Bir atasözümüz var, 'Ayıdan post, Alman siyasetçilerden dost olmaz.' Alman halkı ile Türk halkı dosttur." dedi.

        Şahin, Ovacık ilçesinde Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Sağlık için hareket et" projesi kapsamında düzenlenen bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’ye insan hakları, demokrasi ve özgürlük dersi vermeye çalışanların çocuklarına düşmanlık aşılamak için garip uygulamalar içerisinde olduğunu söyledi.

        Alman Federal Meclisinin sözde soykırım iddiasıyla ilgili kararını, daha önce başka parlamentoların da aldığını hatırlatan Şahin, "Bu kararlar bizim için hiçbir anlam ifade etmez. Vız gelir, tırıs gider bizim için. Ancak kararda şöyle bir hüküm var. 1915’li yıllarda Anadolu’da meydana gelen Ermenilere güya Türklerin haksızlık yaptığını, soykırımda bulunduğunu iddiaların okullara ders olarak konulmasını istiyorlar. Bu, Alman çocukların sevgi üzerine değil, düşmanlık ve çatışma üzerine yetişsin demektir." ifadesini kullandı.

        Şahin, "Parlamento mahkeme midir?" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Ermeni çeteleri köyleri basmadılar mı? O savaş şartlarında olan hadiseleri tekrar tekrar temcit pilavı gibi gündeme getirmek iyi niyetli bir davranış değildir. Bir atasözümüz var, ‘'Ayıdan post, Alman siyasetçilerden dost olmaz.' Alman halkı ile Türk halkı dosttur. 3 milyona yakın bizim vatandaşımız Almanya’da yaşıyor. Bu karar tasarısı iki halkın bu kaynaşmasına ve dostluğuna atılmış bir bombadır. "Güya dün Merkel oylamaya katılmamış. Hiçbir anlamı yok. Senin partinin milletvekilleri oy verdi mi vermedi mi? Sen ona bak. Partine bile hakim değilsin veya bilerek böyle yapıyorsun. Dost görüyorsun ama düşmanca davranıyorsun. Biz Türkler bunları unutmayız, yazarız bir kenara. Biz önümüze bakacağız, geleceğe bakacağız. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz."

        Şahin, beraberinde AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte Eskipazar ilçesine geçerek burada da bisiklet dağıtım törenine katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler