Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AĞRI (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştirerek, "Kim sıkıştıysa, zora düştüyse bu topraklara geliyor, huzur buluyor. Emniyette bekleyip imkan olursa ülkesine gidiyor ve bu ülke soykırım yapmış oluyor. Allah akıl, fikir versin. Biz bu oyunun büyüklüğünü biliyoruz." dedi.

        Erdem, Taşlıçay ilçesinde yapımı tamamlanan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulunun açılış töreninde, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Adalet Turan'a teşekkür ederek, "Allah herkese bunu nasip etmiyor. Sizden daha güçlü firmalar da olabilir, sizden daha güçlü imkanları olanlar da olabilir. Siz bir eser koydunuz ve ilim yuvasında inşallah güzel yavrularımız yetişecek." değerlendirmesinde bulundu.

        Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını eleştiren Erdem, şöyle konuştu:

        "Şu an bu coğrafyada 3 milyon civarında Suriyeli misafir ve Avrupa'ya doğru kaçmaya başladıklarında çektikleri zulmü gördük ama Türkiye, soykırımcı bir ülke oluyor, onlar sözde insan hakları ve demokrasinin beşiği oluyor. Onlara yazıklar olsun. 'Anadolu' ismi boşuna bu topraklara verilmemiş. Bugün Suriyeli misafirlerimiz var. Dün Kuzey Irak’tan akrabalarımız, dostlarımız buradaydı. Daha önce Bulgaristan Türkleri, Kırım Türkleri buradaydı. Kim sıkıştıysa, zora düştüyse bu topraklara geliyor, huzur buluyor, emniyette bekleyip imkan olursa ülkesine gidiyor ve bu ülke soykırım yapmış oluyor. Allah akıl, fikir versin. Biz bu oyunun büyüklüğünü biliyoruz.

        Bu ülke on bin dolarlara geldi ve daha hedefleri var. Bu, bizi yıldırmayacak. O bakımdan bizim birlik, beraberliğimiz, bu konudaki gayretimiz önemli. İş adamlarımızın, eğitimcilerimizin, bürokrasimizin, halkımızın desteği önemli. Biz birlik ve beraberlik içinde her şeyi aşacağız."

        - "Başkalarının milletin huzurunu bozmasına izin verilmemeli"

        Ağrı Valisi Musa Işın da AİÇÜ'nün birçok batı şehrinde bulunmayan kampüse ve eğitim yuvasına sahip olduğunu söyledi.

        Herkesin bu memlekete vefa borcu olduğunu belirten Işın, "Bunu yerine getirmek zorundayız. Sadece bulunduğumuz noktada bazı hamasi nutuklar atarak memleket sevdasından bahsetmek doğru olmaz. Önemli olan fiili olarak bir şeyler yapmaktır. Elbette ki hepimiz memleketimizi seviyoruz ama bunu icraata dökmemiz gerekmektedir." diye konuştu.

        Başkalarının milletin huzurunu bozmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Işın, şunları kaydetti:

        "Biz ancak huzur içerisinde ilerleyebiliriz. Huzur içerisinde sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmamızı gerçekleştirebiliriz. Onun için büyük bir iş düşüyor. Memleketimizin neresinde yaşarsak yaşayalım, neresinde ekmek kazanıyorsak kazanalım, uzaktan seyretmeyeceğiz. İşin içine gireceğiz, elimizi taşın altına koyacağız. Ülkemize sahip çıkıp kimsenin ülkemizin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Güzel hizmetlerimiz ancak o şekilde olur. 15 yıl önce bu bölgelere mahrumiyet bölgeleri deniliyordu ama bugün mahrumiyet bölgesi olduğunu söyleyemeyiz, büyük bir gelişme var. Şu anda Ağrı'da 55 okul inşaatı devam etmektedir.

        Bittiği takdirde derslik başına 24 öğrenci düşecek. Batıdaki büyük illerde bunu bulamayacaksınız. Kentte çok büyük bir eğitim, sağlık, altyapı seferberliği var. Devletimiz, hükümetimiz çok ciddi hizmetler yapmaktadır. Biz de vatandaş olarak üzerimize düşeni yapacağız."

        Konuşmaların ardından AİÇÜ Taşlıçay Nurali Turan Meslek Yüksekokulunun açılışı yapıldı.

        Programa AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Ömer Akar, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, hayırsever iş adamı Adalet Turan, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler