Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Kurtuluş Savaşı'nda cepheye silah ve erzak taşıyan "Şerife Bacı" ile şehitler anısına Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) tarafından yaptırılan anıtın açılışı gerçekleştirildi.

        Seydiler ilçesindeki "Şehit Şerife Bacı ve Şehitler Anıtı"nın açılışı, bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu" yürüyüşüne katılanlarla beraber yapıldı.

        Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nda cephanenin taşınmasında Şehit Şerife Bacı'nın ayrı bir önemi bulunduğunu söyledi. Kurtuluş Savaşı yıllarında gençlerin cephede olduğuna işaret eden Günaydın, "Cepheye silah taşımak, cephane taşımak önemliydi. Bu görevi yerine getirecek kadınlarımız ve çocuklarımız şunu çok açık ortaya koymuşlar; söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Bugün anıtın açılışını yapacağımız Şerife Bacı'sıyla, Halime Çavuşu'yla, Salih Kadı Reis'iyle bu millet zorlukları aşacağını bütün dünyaya göstermiştir. Anıtın açılışıyla genç nesillere mutlaka kurtuluş ruhunu yansıtacağız." ifadelerini kullandı.

        TSKGV Genel Müdürü Orhan Akbaş da İstiklal Yolu'nun Kurtuluş Savaşı sırasında ordunun silah ve mühimmat ihtiyacının karşılanmasında kilit önemi olduğunu belirtti.

        Anadolu'nun dış dünyaya açılan kapısının İnebolu olduğunu kaydeden Akbaş, "İstiklal Savaşı'nda başarının en büyük nedenlerinden bir tanesi ülkenin ulusal kurtuluş mücadelesine verdiği topyekün destektir." dedi.

        Konuşmaların ardından anıtın açılışı yapıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler