Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Türkiye'nin önemli sulak alanlarından birisi olan Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırlarındaki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kuruma tehlikesine dikkati çekmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

        Seyfe Köyü ve Doğa Koruma Derneği, köy muhtarlığı ve Seyfe Gölü Ekoloji Derneğince kuş cennetinin bitişiğindeki piknik alanında düzenlenen etkinlikte, katılımcılar gözlem kulesinden flamingo, pelikan, turna, angut ve diğer göçmen kuşları izledi.

        Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner yaptığı konuşmada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin kuruma tehlikesine dikkati çekmek amacıyla böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi.

        - "Bölgeden su alınması durdurulmalı"

        Gölün kurumaktan kurtarılması için alınan önlemlerin acilen uygulanması gerektiğini vurgulayan Çetiner, "Bölgede uygulanan ÇATAK Projesi devam ettirilmeli, teşvik alanı üç bölüme ayrılarak göle yakın yerlerdeki teşvik oranı artırılmalıdır. Göle yakın yerlerdeki mevcut teşvik rağbet görmüyor. Bu konuyla ilgili çalışma yaparak Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderdik. Seyfe Gölü havzasındaki tarım arazileri için daha az su kullanımını sağlayacak ürün çeşidi teşvik edilmeli. Bölgeden alınan sular durdurulmalı. Bizim için bu çok önemli." dedi.

        Çetiner, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde flamingo, angut, martı, ördek ve başka birçok kuş çeşidinin güzel görüntüler oluşturduğunu dile getirerek, ziyaretçilere görsel bir ziyafet sunduklarını kaydetti.

        Şenliğe, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, Kırşehir Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Mucur Jandarma Komutanı Murat Kütük ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

        Uluslararası Ramsar Sözleşmesi'nin yanı sıra Türkiye'de üç ayrı koruma sınıfına sahip ender sulak alanlardan Seyfe Gölü, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Göl, çeşitli zamanlarda 187 çeşit kuş türüne ev sahipliği yapması, dünyada nesli tükenmekte olan 27 kuş türünü bünyesinde barındırması ve endemik bitkileriyle biliniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler