Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YOZGAT (AA) - Sorgun Gençlik Merkezi tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik merkezleri aracılığıyla 81 ilde uyguladığı, "Şehirler Kültürler Yörelerimiz" Projesi kapsamında Amasya, Nevşehir ve Yozgat'a gezi düzenlendi.

        Sorgun Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanıması, buralarda yaşayan akranları ile tanışmak ve gençler arasında diyaloğun artırılmasına katkı sağlamak amacıyla bu gezileri düzenlediklerini söyledi.

        Ünal, gezi projesinin ilk ayağının 1 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiğini belirterek, şunları aktardı:

        "Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gezi projesi kapsamında 14-29 yaş arası Sorgun'dan kendi imkanları ile gidemeyecek olan 120 genç, Amasya ve Nevşehir illerine, Çekerek, Sarıkaya, Çayıralan, Boğazlıyan, Akdağmadeni İlçelerinden ise 120 gencin Yozgat'a götürüldü. Şehzadeler Şehri Amasya'ya giden kız gruplarımız, Ferhat ile Şirin Müzesi'ni, medeniyetlere beşiklik yapmış Amasya Kalesi'ni, İkinci Beyazid Külliyesi'ni, Amasya Minyatür Müzesi'ni, Sabuncuoğlu Şerafeddin Tıp Müzesi'ni gezdiler. Nevşehir gezisine katılan erkek gruplarımız ise Avanos, Ürgüp, Kapadokya, Panaroma Vadisi, Zelve Açık Hava Müzesi'ni gezerek çömlek yapımını öğrendiler. Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli hakkında bilgi aldılar."

        Boğazlıyan, Çekerek, Çayıralan, Akdağmadeni ve Sarıkaya'dan Yozgat gezisine katılan gençlerden birçoğunun ise ilk defa il merkezini gezme fırsatını bulduğunu ifade eden Ünal, "Gençlerimiz, Nohutlu Tepesi'ni, Çapanoğlu Cami, Başçavuşzade Camisi'ni, Spor Vadisi'ni, Hayri İnal Konağı, Nizamoğlu Konağı ,Çamlık Milli Parkı'nı ve Bozok Üniversitesini gezme fırsatı yakaladı. Projenin ikinci ayağı ise 19 Eylül - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler