Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi ve Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi tarafından yürütülen ortak çalışmada toplanan kitaplarla Mazgirt ilçesinde kütüphane oluşturuldu.

        İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi üyeleri ve gönüllü vatandaşların da desteğiyle Mazgirt ilçesinde 2 kütüphane oluşturmayı planladıklarını belirtti.

        Planlama kapsamında ilk kütüphanenin oluşturularak öğrencilerin kullanımına açtıklarını ifade eden Eyyüpkoca, şunları söyledi:

        "Mazgirt'te iki okulumuzu kapsayan bir kütüphane yapım projesini başlattık. Bugün Mazgirt Ortaokulu'nda ilk kütüphanemizi açtık. Takiben 2 bin civarında kitabımız bulunmakta. Kütüphaneyi planlarken özellikle ilk ve orta okullarımızda önümüzdeki iki yıl içerisinde tüm okullarımızda z-kütüphane formatında düzenlemeyi düşünüyoruz. Çocukların yaralanabileceği sıcak ortamlar oluşturmak, çocukları kitaba, internete erişimini sağlamayı amaçlıyoruz."

        İl genelindeki tüm okullarda kütüphane oluşturmayı hedeflediklerini ve gönüllülerden destek beklediklerini belirten Eyyüpkoca, "Malumunuz Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ödenek noktasındaki sıkıntılarından dolayı özellikle hayırsever vatandaşlarımızdan, STK'lardan, özellikle kitap ve bilgisayar desteği beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Büyük bir yardımları da oldu. Bu kapsamda ilimizde 10 civarında z-kütüphane formatında kütüphane açtık. Bunları devam ettireceğiz." dedi.

        Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven ise gönüllü girişimi olarak öğrencileri okumaya teşvik etmeyi hedeflediklerini söyledi.

        Bu doğrultuda hedeflenen kütüphanelerin kurulması için çalışmaya devam ettiklerini ifade eden Güven, "Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak projeyi başlattık. Bu bağlamda İl Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük. Onlarla ortaklaşa bir proje yürüterek bugün Mimar Sinan Ortaokulunda kütüphane oluşturduk. Kitapları sosyal medya aracılığıyla topladık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kütüphanenin mobilya ve kitapların bir kısmını temin etti. Müdürümüz Eyyüpkoca başta olmak üzere emeği geçen, bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

        Kütüphane açılışına, Mazgirt Kaymakamı Muhammed Ali Çatalbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özkan Yurtsever, gönüllü gençler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler